2024.03.19, Kedd
Elstartol a Nyíregyházi Atlétikai Centrum építkezése
Illusztráció

Elstartol a Nyíregyházi Atlétikai Centrum építkezése

ted.europa.eu

2019.07.17. 15:03 - Gyöngyösi Klaudia

Az épülő centrumban egy 8 sávos atlétikai pálya, egy 570 férőhelyes fedett nézőtér, valamint egy modern konditerem is helyet kap.

Hirdetés

Megkezdődik a Modern Városok Program részeként megvalósuló Nyíregyházi Atlétikai Centrum építése. A beruházás közel 6,8 milliárd forintból az Aktuál Bau Építőipari és kereskedelmi Kft. kivitelezésében valósul meg. A projekt célja, hogy egy olyan létesítményt hozzanak létre, ahol a legmagasabb szintű atlétikai versenyeket is megrendezhetik.

A Fedett atlétikacsarnok és sportcentrum mintegy 12 ezer négyzetméternyi területen épül fel. Az atlétika csarnokrész magába foglal egy 6 sávos 200 méteres futópályát, egy 8 sávos 60 méteres futópályát, valamint a magas-, távol- és rúdugrás pályafelületeit is a nemzetközi versenyek lebonyolításához.

Ezek mellett a szabadtéri részen kialakítanak egy 400 méteres 8 sávos pályát is, a topatlétika versenysportok részére. Ilyen sportok például a magasugró, a hármasugró és a dobó atlétikaversenyek. Az sportpálya körül az esti edzés lehetőségét biztosító világítási installáció is készül. Valamint egy szabadidős sportolás célját szolgáló szabadidős futókört is létrehoznak.

 

Több száz fős nézőtér és mobil lelátó is várja majd az érdeklődőket

A szabadtéri atlétika pálya nyugati oldalán 570 fős fedett nézőteret alakítanak ki közönségforgalmi és üzemeltetési kiszolgáló helyiségekkel együtt. A szabadtéri atlétika pálya keleti oldalán pedig a tervek szerint mobil lelátórendszer lesz.

A fedett atlétikai pályához egy 600 fős lelátó fog tartozni, valamint a csarnok TV közvetítésre alkalmas infrastruktúrával lesz felszerelve. A sportcentrum épületrész pedig a súlyemelés, a vívás, a tollaslabda és a cselgáncs szakosztályok edzőtermeinek, illetve az erősítő és kondicionáló termeknek biztosít helyet.

 

Sportszálló és VIP területek is helyet kapnak a centrumban

Az épületben továbbá:

-      200 főt kiszolgáló öltözőcsoport,

-      orvosi és rehabilitációs területeket,

-      VIP területeket,

-      versenyirodákat,

-      valamint dopping-kontroll helyiségeket és a televíziós közvetítéshez szükségek helyiségeket is kiépítik.

Ugyanakkor a kivitelező feladatai közé tartozik a 48 fős sportszálló kialakítása minden étkezési és egyéb kiszolgáló területekkel együtt.

Mi épül?Aktuál Bau Építőipari Kft.építőipari cégeksportberuházásoksportcsarnokNyíregyháza

Hírlevél

Hirdetés