2024.03.19, Kedd
Ezekkel a fejlesztésekkel lendül fel a Felső-tiszai térség turizmusa
Illusztráció

Ezekkel a fejlesztésekkel lendül fel a Felső-tiszai térség turizmusa

MTI

2019.07.16. 10:54 - Almási Krisztina

A projekt víziturisztikai megállóhelyeket érint, valamint csónakház és közösségi tér területrendezésére is sor kerül.

Hirdetés

Elindult a Felső-tiszai víziturisztikai fejlesztés mintegy 500 millió forintból, melynek részeként négy településen – Tokaj, Tiszabecs, Szabolcsveresmart és Rakamaz – többek közt vízi megállóhelyek jönnek létre. A projekt célja a korábbi fejlesztésekhez kapcsolódva a Felső-Tisza vízi turizmusának fejlesztése.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló fejlesztés előkészítése 2018 októberében indult. A Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai térségben a fejlesztéssel a Tisza felső szakasza alkalmassá válik arra, hogy népszerű, minőségi szolgáltatásokat biztosító hazai víziturisztikai attrakció legyen a jövőben. A korábbi évtizedekben hagyománnyá vált tiszai vízitúrázás feltételei is javulnak az ehhez kapcsolódó infrastruktúra fejlesztésével.

Tiszabecs és Rakamaz területén két víziturisztikai megállóhely újul meg, Tokajban pedig szórakoztató víziturisztikai eszközök beszerzését tervezik.

A beruházás részeként Szabolcsveresmarton a tervezett csónakház, csónaktároló és közösségi tér környezetének kert- és területrendezésére kerül sor, és elkészül az ezek megközelíthetőséget biztosító út és parkoló is.


A Tiszához kapcsolódó programok is várják az idelátogatókat

Mindezek mellett programcsomagokat alakítanak ki a projektben résztvevők más, a térségben elérhető attrakciókkal együttműködve. Ilyen lesz például a Tiszabecstől Tivadarig elnevezésű, 3 napos klasszikus Tisza-túra, a Rétköz természeti értékei – Madármegfigyelő túra SUP deszkán, vagy a Hegyalja történelme aktívan – kerékpár- és kenutúra a Hegyalján elnevezésű program.

A projekt várhatóan 2020. szeptember 30-ra fejeződik be. A helyi turisztikai attrakciók megújulásával a térségben működő turizmussal, vendéglátással foglalkozók várhatóan magasabb látogatószámmal, nagyobb kereslettel számolhatnak.

Mi épül?TokajTiszabecsRakamazSzabolcsveresmartturizmus

Hírlevél

Hirdetés