2024.03.19, Kedd
Néhány héten belül megnyílik a megújult kaposvári színház
A színház épülete (magyarteatrum.hu)

Néhány héten belül megnyílik a megújult kaposvári színház

MTI

2019.10.22. 13:52 - Almási Krisztina

A Magyar Építő és a ZÁÉV két évig tartó beruházásában néhány héten belül már a 9 ezer négyszázméteresre kibővített intézményben várják a nézőket.

Hirdetés

November 11-én ünnepélyes átadóval nyílik meg újra a közel 10 milliárd forintból kibővített és felújított Csiky Gergely Színház Kaposváron, amely mely a ZÁÉV Zrt. és a Magyar Építő Zrt. közös munkájával nyert korszerű formát. Az újjászületett intézmény a Vidnyánszky Attila rendezésében megvalósuló,  Buborékok című Csiky Gergely-vígjáték díszelőadásával nyitja meg kapuit november 13-án a közönség előtt.

A teljesen megújult és átépített kaposvári színház 9 ezer négyzetméteren immár három játszóhellyel rendelkezik – a nagyterme 450, kamaraterme 150, stúdióterme pedig 50 néző befogadására alkalmas.

A fejlesztés fontos része volt a Csiky Gergely Színház kiemelt műemléki értéket képviselő központi épületének az eredeti terveknek megfelelő rekonstrukciója. A beruházás során a több mint 100 éves épület szerkezeti megerősítést is kapott.

A színház társulata két, az Együd Árpád Kulturális Központban töltött évad után térhet vissza állandó játszóhelyére.

 

Nagy ívű előadások sora várja a közönséget

Fülöp Péter, a Csiky Gergely Színház igazgatója korábban elmondta: céljuk, hogy a magyar színházi élet tartósan meghatározó szereplőjévé váljon a teátrum, amely azonos művészeti igényesség mellett képes felvállalni a tabuk ledöntését vagy a hagyományok megőrzését.

A színház a következő évadban tíz saját bemutatót tervez. A nagyszínpadi előadások sorában láthatja a közönség Peter Stone Sugar - Van aki forrón szereti című darabját Verebes István, Csehov Cseresznyéskert című művét David Doiasvili, és Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettjét Keresztes Attila rendezésében.  Ugyanitt látható Fekete István Tüskevár című regényének színpadi adaptációja, amelyet Olt Tamás visz színre.

A társművészetekkel való együttműködés jegyében a következő években bevonják az új színházba a cirkusz- és balettművészetet, teret adnak a néptáncnak, a népzenének, az operának, emellett terveznek divatbemutatókat és kiállításokat is.

Mi épül?Magyar Építő Zrt.KaposvárZÁÉV Építőipari Zrt.színházfelújításműemlékfelújítás

Hírlevél

Hirdetés