2024.04.23, Kedd
Elkezdődhet Velence uszodájának építése
Az uszoda látványterve (feol.hu)

Elkezdődhet Velence uszodájának építése

MTI

2019.10.13. 07:16 - Almási Krisztina

A fejlesztés keretében egy FINA-szabványos versenymedencét és több tanmedencét is létrehoznak, az uszoda közel 30 ezer embert szolgál majd ki a térségben.

Hirdetés

Letették a velencei sportuszoda alapkövét, amely mintegy 5,2 milliárd forintból épül meg a Velence Plus Kft. kivitelezésében. A létesítmény a Velence Resort & Spa szomszédságában lévő telken fog megvalósulni.

A több mint 8100 négyzetméteres uszodában helyet kap többek közt:

  • egy 50 méteres, FINA-szabványos versenymedence,
  • két darab, 20 méteres tanmedence,
  • valamint egy kültéri tanmedence.

Az uszoda alkalmas lesz úszó- és vízilabdarendezvények lebonyolítására, valamint úszás-, vízilabda- és szinkronúszás-oktatás folytatására is. A létesítmény lelátóin 500 ember fér majd el, az öltözők pedig 1000 embert tudnak egyszerre kiszolgálni.

Kásler Miklós miniszter az alapkőletételi ünnepségen elmondta, hogy olyan uszodaépítési program zajlik az országban, amelynek eredményeként minden magyarországi járásban lesz uszoda. A létesítmény a helyi önkormányzat által biztosított telekkel és TAO-támogatással valósul meg.


Az uszoda 27 ezer embert fog kiszolgálni

Az épülő uszoda a lakosság életminőségének további javítását is szolgálja, valamint a nyári szezonon kívül biztosítja a folyamatos érdeklődést a település iránt.

A beruházás nem csak a helyiek, hanem a gárdonyi és martonvásári lakosok sportolási lehetőségeit is növeli. A velenceiek és a gárdonyiak jelenleg főként Székesfehérvárra járnak úszni, bár már ott is komoly kapacitásproblémákkal küzdenek. Az uszoda közel 27 ezer embert szolgál majd ki a térségben.

Mi épül?Velenceuszodaépítéstanuszodasportberuházásoképítőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés