2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Kerékpárutakkal fejlesztik Szolnok térségének turizmusát
millerhorgaszto.hu

Kerékpárutakkal fejlesztik Szolnok térségének turizmusát

magyarepitok.hu

2019.10.24. 07:18 - Almási Krisztina

A fejlesztés részeként több kerékpárút is létesül a Duna Aszfalt kivitelezésében, amely Millér elérhetőségét szolgálja majd

Hirdetés

Elkezdődött a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Millér turisztikai területének elérhetőségét szolgáló út fejlesztése a Duna Aszfalt Kft. munkájával több mint 530 millió forintból – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. A beruházás során az érintett területen kétirányú kerékpárutat hoznak létre.

Az első kerékpárút szakaszt a volt laktanya térségében létesülő új városi gyűjtőút és a Mester út (3225 j. út) tervezett körforgalmú csomópontjától építik meg a Mester út jobb oldalán a városból kifelé haladva. A kerékpárutat a besenyszögi vasúti aluljáróban vezetik majd át, és az út az aluljáró után lévő, vasúttal párhuzamos meglévő külterületi szervizúthoz (Millér melletti útszakasz) csatlakozik. A meglévő közúti oldalárkot a teljes érintett szakaszon átépítik.

A kerékpárút besenyszögi aluljáróban történő átvezetésének helyigénye miatt a Mester út (3225 j. út) rövid szakaszát átépítik, mintegy 1,5 méterrel balra eltolva.

A második kerékpáros szakasz a 3225 j. útra csatlakozó kiszolgáló úttal együtt létesül majd. A meglévő, rossz állapotú útburkolatot a Millér-főcsatorna hídjáig elbontják, majd hat méter szélességben újjáépítik, és a kétoldali nyitott kerékpársávot felfestik. A Millér-híd utáni burkolatszakaszon kétoldali szélesítéssel és burkolat-megerősítéssel átépítik az útszakaszt, majd itt is nyitott kerékpársávot hoznak létre a Tisza-gátig. A Millér-főcsatorna északi oldalán átépítendő útszakaszon - legfőképp a horgászok járműveinek szabályszerű várakozására - a baloldalon helyenként szélesebb padkát építenek. A szakasz teljes hossza az összekötő út és a Tisza-gát között több mint két kilométer lesz.


A földútból is kerékpárutat alakítanak ki

A második kerékpárút szakasz végén kerékpáros pihenőhelyet alakítanak ki 10 darab kerékpár-férőhellyel, melyet aszfaltburkolattal építenek ki. A pihenőhelyen kialakítanak egy esővédő, illetve árnyékolópavilont térképpel felszerelve, továbbá asztalokat, padokat és szeméttárolókat is elhelyeznek itt.

A beruházás részeként a Millér földutat is átépítik, amely a Millér-főcsatorna hídjától ágazik le, és halad a csatorna déli oldalán lévő töltésen egészen a Múzeumig. A meglévő földúton a töltés egy részét elbontják, mivel a meglévő koronaszélesség nem elegendő a kerékpáros út kialakításához. A szakasz teljes hossza mintegy 570 méter lesz.

Mi épül?Duna Aszfalt Zrt.MillérSzolnokkerékpárút

Hírlevél

Hirdetés