2024.04.23, Kedd
Jövőre már több ezer gyerek sportolhat Pécs új utánpótlás-központjában
Fotók: Bernát Benjámin/magyaerpitok.hu

Jövőre már több ezer gyerek sportolhat Pécs új utánpótlás-központjában

magyarepitok.hu

2019.11.29. 08:55 - Almási Krisztina

A B Build & Trade Kft. munkájával egy 2000 négyzetméteres új sportkomplexum épül, valamint három labdarúgópályát is kialakítanak. A kivitelezés aktuális állásáról Tunár Árpád főépítésvezető tájékoztatta lapunkat.

Hirdetés

Idén tavasszal indultak el az idősebb Dárdai Pál nevét viselő pécsi labdarúgó-utánpótlás akadémia kivitelezési munkálatai a B Build & Trade Kft. kivitelezésében mintegy kétmilliárd forintból. A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. beruházása a Gyöngyvirág utcában egy meglévő épület bontása után vette kezdetét, az építkezés befejezése 2020 júniusában várható.

Az egyemeletes új épület 1132 négyzetméteres bruttó alapterülettel készül el, ami összességében mintegy 2000 négyzetméternyi hasznos alapterületet jelent. A létesítményben minden olyan helyiség helyet kap, ami egy sportkomplexumban a mai normáknak megfelelően elvárható, így minden feltétel biztosított lesz a sportolók kiszolgálására. Ennek értelmében a központban kialakítanak többek közt:

  • egy 360 négyzetméteres rehabilitációs és bemelegítőtermet,
  • irodákat,
  • orvosi és masszázsszobát,
  • öltözőket.
A képre kattintva galéria nyílik! (Fotó: Bernát Benjámin)

A projekt keretében szerkezetileg egy pillérvázas épületet hoznak létre, amelynél nagy felületű, pályára néző üvegfalakat alakítanak ki. A létesítmény kiválóan ki tudja majd szolgálni nem csak a sportolókat, de az ide érkező vendégeket is. A kivitelező a burkolásoknál, a homlokzatképzésnél és valamennyi felületnél igyekszik megjeleníteni a sportegyesületre jellemző színeket – a pirosat és a feketét.

A beruházás az épület kivitelezésén túl magába foglalja két élőfüves és egy műfüves pálya (egyenként 64 x 100 méter), illetve egy 45 x 70 méteres, fedett labdarúgócsarnok kialakítását is.

A létesítményeket egy három hektáros területen építik meg, a központi épület körül három férőhelyes autóbuszparkolót és 17 férőhelyes személygépkocsiparkolót hoznak létre, nagy forgalom esetén pedig a környező közterületeken további parkolási lehetőség is lesz.

Fotó: Bernát Benjámin (magyarepitok.hu)

 

Galéria

Mi épül?B Build and Trade Kft.Pécssportberuházásoksportcsarnok

Hírlevél

Hirdetés