2024.04.18, Csütörtök
Dán gépgyártó koncentrálta üzemi kapacitását Magyarországra
Illusztráció

Dán gépgyártó koncentrálta üzemi kapacitását Magyarországra

mti

2019.11.05. 10:07 - Szabó Ákos

32 ezer négyzetméteres komplexumot adott át Nagykanizsán a Nilfisk.

Hirdetés

Nagykanizsa három legnagyobb munkaadója közé tartozik a dán tulajdonú Nilfisk Kft., mely ipari tisztítógépeket gyárt a Zala megyei városban. A cég hétfőn adta át korábbi telephelyét váltó új, 32 ezer négyzetméteres komplexumát, melyben 450-en dolgoznak.

A cégcsoport 16 éve működik Magyarországon, országos és globális szinten is egyet jelent a neve a skandináv vállalati kultúrával, vagyis az átlátható működéssel. Kiemelten kezelik a közösségépítést és a társadalmi felelősségvállalást – mondta el Kalocsai Norbert, a Nilfisk Production Kft. ügyvezetője. A Nilfisknek Magyarországon Nagykanizsa mellett Szigetszentmiklóson is van gyára.

 

Szingapúrból jön Nagykanizsába a termelés

 

(Soeren Pap Tolstrup globális gyártásért felelős alelnök, Hans Henrik Lund vezérigazgató, Kalocsai Norbert, a Nilfisk Production Kft. ügyvezetője és Jesper Terndrup Madsen a globális működésért felelős alelnök (b-j)  (MTI/Varga György)

Soeren Pap Tolstrup, a Nilfisk globális gyártásért felelős alelnöke az átadón arról beszélt, hogy az elmúlt években világszerte igyekeztek koncentrálni gyártási tevékenységüket, ennek keretében döntöttek úgy, hogy megerősítik magyarországi jelenlétüket. A szigetszentmiklósi gyárba telepítették át Olaszországból az ipari seprő- és padlótisztítógépek gyártását, Nagykanizsán pedig ipari porszívók mellett az eddig Szingapúrban gyártott magas nyomású mosóberendezések előállításával is foglalkoznak.

A Nilfisk magyarországi cégének tavalyi árbevétele meghaladta a 170 millió eurót (mintegy 56 milliárd forintot) a 2017-es 150,5 millió eurós árbevétel után, amelynek túlnyomó többsége exportból származott. Az adózott eredmény a múlt évben 7,1 millió euró volt (mintegy 2,3 milliárd forint). Idén szintén 170 millió euró körüli árbevételt várnak.

Mi épül?Nagykanizsaüzemépítés

Hírlevél

Hirdetés