2024.03.19, Kedd
2500 diák oktatását biztosítja ez az új intézmény
Fotók: szekesfehervar.hu

2500 diák oktatását biztosítja ez az új intézmény

szekesfehervar.hu

2019.12.11. 16:01 - Gyöngyösi Klaudia

További támogatásban részesült a fehérvári középiskolai campus, melynek kivitelezése a tanév végén elkezdődhet.

Hirdetés

A fehérvári középiskolai campus kialakítására további 8 milliárd 375 millió forint támogatásban részesül, a Modern Városok Program keretében – derül ki a szekesfehervar.hu cikkéből. A kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás jelenleg folyamatban van és várhatóan 2020 első hónapjaiban lezárulhat. A beruházás pedig a tanév végével kezdődhet el.

A Modern Városok Program fontos eleme az a középiskolai campus, amely a meglévő gimnáziumi értékeket megtartva, kiemelten sport- és művészeti középiskolai oktatási célokat fog megvalósítani a jövőben.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat kitér arra is, hogy a város 2016-ban 7,5 milliárd forint támogatást kapott a középiskolai campus felépítésére. A mostani 8 milliárd 375 millió forint ezen felül értendő.

 

Az úthálózatot is fejlesztik a beruházásban

A Csónakázó-tó mellett a Szabadságharcos út és a Sár utca között, 4,7 hektáron, 35.000 négyzetméternyi hasznos területen megvalósuló campusberuházás négy intézmény:

  • a Vasvári Pál Gimnázium,
  • a Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium,
  • a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium,
  • valamint a második ütem keretében a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola – összesen több, mint 2500 diákjának biztosítja majd a tanulás lehetőségét egy 21. századi épületegyüttesben.

A beruházás továbbá az úthálózat átalakítását, fejlesztését is magában foglalja. 

Galéria

Mi épül?Székesfehérváriskolaépítésúj iskolaépületoktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés