2024.03.19, Kedd
Hat észak-balatoni település hulladékgazdálkodását modernizálják 2020-ban
Illusztráció / WHB

Hat észak-balatoni település hulladékgazdálkodását modernizálják 2020-ban

napi.hu

2019.12.10. 16:47 - Gyöngyösi Klaudia

Zalahaláp mellett Balatonfüred, Pápa, Veszprém, Ajka és Zirc technológiáját is korszerűsíteni fogja a Mészáros és Mészáros Kft.

Hirdetés

Nettó 2,75 milliárd forint értékben modernizálja több észak-balatoni település hulladékgazdálkodásának infrastruktúráját a Mészáros és Mészáros Kft. – derül ki a napi.hu cikkéből. Az Opus Global Nyrt. ipari divíziójába tartozó társaság a megbízást nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el, a szerződést várhatóan 2020. januárjában írják majd alá a felek.

A Mészáros és Mészáros Kft. hat észak-balatoni település - Zalahaláp, Balatonfüred, Pápa, Veszprém, Ajka és Zirc - hulladékgazdálkodási infrastruktúráját, illetve technológiáját fogja korszerűsíteni az EU egészség- és környezetvédelmi célkitűzéseivel összhangban.

 

A szelektív hulladék tárolásához csarnokot hoznak létre

Veszprémben 4500 tonna éves kapacitású hulladékfeldolgozó technológiát telepítenek, a szükséges közművekkel együtt, továbbá elvégzik a teljes irányítási rendszer telepítését és beüzemelését is. Zalahalápon a lomtalanításból származó hulladékok, míg Balatonfüreden a komposztálásra beérkezett anyagok manipulációs és tároló tereit bővítik a hatékonyság javítása érdekében.

Ajkán, Zircen és Veszprémben mindemellett négy betonozott lakossági hulladékudvart építenek ki, amelyekhez kialakítják a szükséges közműrendszert is. Pápán pedig a szelektív hulladékok tárolására alkalmas csarnokot hoznak létre.

 

Közel 20 év tapasztalat áll a vállalat mögött

A Mészáros és Mészáros Ipari Kft. a legjobb ár-értékarányt tartalmazó ajánlatával nyert a nyílt közbeszerzési pályázaton. A fejlesztéseket az Opus Global Nyrt. érdekeltségébe tartozó Mészáros és Mészáros Ipari Kft. a FIDIC (Tanácsadó Mérnökök Nemzetközi Szövetsége) irányelvei alapján valósítja meg az EU által támogatott Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban.

A Mészáros és Mészáros Kft. csaknem két évtizedes tapasztalattal rendelkezik a mélyépítési munkákban, az elnyert megbízásokat pedig projektalapon kezeli.

Mi épül?Mészáros és Mészáros Kft.BalatonhulladékBalatonfüredPápaVeszprémAjkaZirc

Hírlevél

Hirdetés