2024.03.19, Kedd
Vízipari gyárbővítés érkezik Komárom-Esztergomba
suez.com

Vízipari gyárbővítés érkezik Komárom-Esztergomba

MTI

2019.12.11. 10:36 - Almási Krisztina

A 35 százalékos bővítés a magyar kivitelt is gyarapítja és 85 új munkahelyet teremt.

Hirdetés

A francia Suez vállalat 9,6 milliárd forintból bővíti oroszlányi telephelyét, és ezzel 85 új munkahelyet teremt a víztisztító membránokat előállító gyárban. A kormány 1,7 milliárd forinttal támogatja a beruházást.

Az Oroszlányban készülő termékeket több iparág is használja, főképp ott, ahol különösen fontos a tiszta víz. A 35 %-os gyárbővítést azzal indokolta, hogy a 2002-ben létrehozott üzem a többszöri korszerűsítés után ismét elérte a kapacitásai határát.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházást bejelentő sajtótájékoztatón a magyar vízipar elismeréseként értékelte, hogy a világ egyik vezető vállalata itt bővíti a termelését. A népesség globális növekedése és a vízbázisok szennyeződése miatt a víztechnológia piaca bővül, és az oroszlányi üzem termékeit már most is világszerte használják, így többek között az ENSZ békefenntartó küldetései és a NATO számos akciója során.

A Suez magyarországi vállalata csaknem 99 százalékban külföldi piacra termel, ezért a gyártás bővítése a magyar kivitelt is gyarapítja.

Franciaország a 4. legnagyobb befektető állam Magyarországon, több mint 500 francia hátterű cég csaknem 40 ezer embernek ad munkát belföldön.

Mi épül?Oroszlányüzemfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés