2024.04.23, Kedd
Átadták a különleges kialakítású Sárvár Arénát
Fotó: MTI/Varga György

Átadták a különleges kialakítású Sárvár Arénát

MTI

2020.02.10. 13:26 - Almási Krisztina

A ZÁÉV munkájával készült el az ezer ember befogadására alkalmas központ, amely számos sportág gyakorlására alkalmas lesz.

Hirdetés

Átadták a 3,4 milliárd forintos beruházással készült, mintegy 5000 négyzetméter alapterületű sárvári sport- és kulturális központot, amely a ZÁÉV Építőipari Zrt. kivitelezésében készült el. A létesítmény felépítését az államt kétmilliárd forinttal támogatta.

Az 1000 ember befogadására alkalmas Sárvár Aréna az NB II-ben játszó sárvári kézilabdacsapat új otthona lesz, a 600 fős lelátóval rendelkező csarnok kosárlabda, röplabda, futball, futsal, asztalitenisz, karate és kick-box versenyek megrendezésére is alkalmas. A 600 fő lelátó további 200 mobil ülőhellyel bővíthető.

A multifunkcionális sportcsarnokban edzőterem, konferencia- és fitneszterem és tekepálya is helyet kapott, valamint része egy 3D-s filmek vetítésére szolgáló 153 férőhelyes mozi is.

Fotó: MTI/Varga György

Külön terem épült a birkózóknak és a karateszakosztálynak, valamint két fallabdapálya is a sportolók és a látogatók rendelkezésére áll majd. A létesítményben egy kiállótér és egy vendéglátóegység is működik majd.

Az épület szomszédságában a közeljövőben skatepark, atlétikai pálya, valamint szabadtéri kézi-, kosárlabda- és teniszpályák épülhetnek. Az egykori téglagyár környéke így sport- és rekreációs övezetté válik.

Az épület körül 173 új parkolóhelyet alakítottak ki. A két éven át tartó építkezés után a sárváriak két hónapja már birtokba vették az új létesítményt, amelyet a próbaidőszak alatt több mint 25 ezren látogattak meg.   

Mi épül?SárvárZÁÉV Építőipari Zrt.sportcsarnoksportberuházásokkulturális központ

Hírlevél

Hirdetés