2024.03.29, Péntek
Balaton-parti strand és üdülőegyüttes újul meg
Fotó: H. Szabó Sándor / MTI

Balaton-parti strand és üdülőegyüttes újul meg

magyarepitok.hu

2020.02.18. 16:46 - Szabó Ákos

Balatonaliga ismert üdülőkomplexuma az évek során meglehetősen leromlott állapotba került, most elindultak a felújítási munkálatok.

Hirdetés

Megkezdődött a Club Aliga komplexum felújítása és fejlesztése – derül ki a tulajdonos Appeninn Nyrt. sajtóközleményéből. A magyar ingatlanbefektető az évtizedek óta elhanyagolt, sok esetben balesetveszélyes épületek elbontása és a zöldterület rekultivációja mellett megkezdi az üdülőterület teljeskörű korszerűsítését is.

 

Már idén nyáron várja az érkezőket új strand

Már az idei szezonra megújul a strand és a kikötő parti környezete, mely a beruházás első részprojektje, melynek során a strandterületen többek között új vizesblokkok épülnek, és a játszótér is megújul. Ezzel együtt újjáélesztik a korábban elburjánzott, invazív fajokkal benépesült zöldterületet is.

Emellett az üdülőterület északi részén, az Aliga2 részterületen is elindult a munka: Több, régóta elhanyagolt, védettséget nem élvező, ráadásul esetenként balesetveszélyes, korábban elzárt épületet bontanak le. Továbbá a körülöttük lévő elburjánzott növényzet rendbetétele is megindult.

 

A kikötőt is újjáélesztik

A kikötő nagyobb, átfogó felújítására is lehet számítani: a tervek szerint 2021 őszétől, várhatóan kétéves munkával teljesen új kikötőt és parti éttermet készül alakítanak ki. A kikötőt a Kisfaludy-program segítségével fejlesztik és bővítik ki.

 

150-200 szobányi szálláshelyet építenek

A beruházó tervei között szerepel az is, hogy a Club Aliga területén található, erősen leromlott állapotú szálláshely-kínálatot megújítsa. Az elképzelések szerint

150-200 szobás, 3-4 csillagos, egész évben működő szállodát építenének. A szálloda mellett sportpályákat, játszótereket, boltokat és kávézókat is kialakítanak a tervek szerint.

Várhatóan 2023. végére készülhet el ez a több milliárd forintos beruházás. Ehhez az üzemeltető Pro-Mot Hungária Kft. (az Appeninn leányvállalata) szintén pályázatot nyújtott be a Kisfaludy-programban.

„A Club Aliga teljeskörű felújítása szervesen illeszkedik megújuló stratégiánkba, amelyben kiemelt szerepet kap a turisztika, különösen a balatoni kikötők és szálláshelyek fejlesztése. Az Appeninn tőkeerős, szakértő, a fejlesztés iránt elkötelezett tőzsdei vállalat; úgy gondolom, minden körülmény adott az évtizedek óta elhanyagolt üdülőterület sikeres megújításához” – mondta a tervek kapcsán Bernáth Tamás, az Appeninn Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

Mi épül?BalatonBalatonaligaturizmusszállodaberuházásszállodafelújításszállodastrandkikötő

Hírlevél

Hirdetés