2024.04.15, Hétfő
Eger, Miskolc, Szekszárd és Zalaegerszeg is fontos fejlesztést kap ebben a beruházásban
zaol.hu

Eger, Miskolc, Szekszárd és Zalaegerszeg is fontos fejlesztést kap ebben a beruházásban

magyarepitok.hu

2020.02.03. 16:40 - Hegedűs Gergely

A többszáz egészségügyi szálláshelyet érintő fejlesztési csomagban több évtizedes, erősen elhasználódott épületek újulnak meg.

Hirdetés

Négy városban is megújulnak az egészségügyi szakellátók szálláshelyei. A TED-en megjelent hirdetményben Eger, Miskolc, Szekszárd és Zalaegerszeg intézményeihez keres kivitelezőket az ajánlatkérő Állami Egészségügyi Ellátó Központ.

  • Eger belvárosában az Eger-patak és a kórház szomszédságában álló épület újul meg, a projekt után 50 fő befogadását biztosítja majd. Az épület nővérszállóként jött létre az 1980-as években, és a közbeszerzés szövege szerint a különböző elemei erősen elhasználódtak, tönkrementek.
  • Miskolcon a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház szállója kap belső átalakítást és felújítást. A teljes belső átalakítás során 60 új lakószoba jön létre.
  • Szekszárdon a Tolna Megyei Balassa János Kórház használatában lévő, 200 férőhelyes, ötszintes épületet fejlesztik. Az 1968-ban épült, Egészségügyi Szakiskolának és Kollégiumnek tervezett épület II. és III. emelete kap belső átalakítást és felújítást.
  • Zalaegerszegen a Zala Megyei Szent Rafael Kórház szállóépületét építik át. A munkák során a négy emeleten elhelyezett szálláshelyek - összesen 111 férőhellyel - újulnak meg, ugyanakkor a földszinti porta és a gépészetnek helyt adó ötödik emelet is megújul.
Mi épül?egészségügyi fejlesztésEgerMiskolcSzekszárdZalaegerszegkollégiumfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés