2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Piactérrel és útfejlesztéssel gazdagodik Csongrád megye egyik városa
A piactér látványterve (sandorfalva.hu)

Piactérrel és útfejlesztéssel gazdagodik Csongrád megye egyik városa

magyarepitok.hu, delmagyar.hu

2020.02.27. 10:28 - Almási Krisztina

A településen a Délút egy több mint 700 méteres aszfalt burkolatú útszakaszt épít ki, egy másik fejlesztés keretében pedig új piaccsarnokot is kialakítanak.

Hirdetés

A Csongrád megyei Sándorfalván egy földutat alakít át aszfalt burkolatú úttá a Délút Kft. csaknem 40 millió forintból. A Rózsa utcában található útszakasz 703 méter hosszan és 3,5 méteres szélességgel épül meg.

A település belterületi részén megvalósuló útfejlesztés a Major utca csatlakozásától indul és a Rét utcán keresztül a Nádas utcáig tart majd. A tervezési szakasz elején és végén 10 tonnás súlykorlátozó és 30 km/h tábla kihelyezése szükséges.


Régi gabonatárolót alakítanak piaccsarnokká

Sándorfalván az útépítés mellett egy külön beruházásban elkezdődhetnek a piactér fejlesztési munkálatai is, amely 354 millió forintból fog megvalósulni a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

A beruházás ideje alatt sem fog a piac elköltözni vagy bezárni, a régi területen továbbra is zajlanak majd a piacok. Mel­­lette, az öt évvel ezelőtt megvásárolt Futura területen található épületek felújítása történik meg az első ütemben. Az ott álló, nagy vázszerkezetből egy nyitott, de fedett csarnokot hoznak majd létre.

A zárt épületből, a régi gabonatárolóból pedig egy olyan piaccsarnokot alakítanak ki, ahol a HACCP-rendszer szabályai szerint tudnak majd árusítani például a húsosok és a tejesek. Emellett felépítenek egy új, négy üzlethelyiségből álló épületet is.

Az új piactér nem csak a kereskedelem színtere lesz, de megszületik egy olyan új kulturális, közösségi tér, amilyen eddig részben csak a szomszédos Pallavicini Kastélyban volt megtalálható.

Az árusok javaslatára a megújulást követően is heti két alkalommal, csütörtökön és vasárnap tartanak majd a vá­­rosban piacnapot. A négy új üzlethelyiség azonban állandó nyitvatartással üzemel majd. A területen infrastrukturális fejlesztéseket is végrehajtanak. A megszépült piac a tervek szerint legkésőbb 2021 januárban nyitja meg kapuit.

Mi épül?Délút Építő és Bányászati Kft.útépítésSándorfalvapiacok

Hírlevél

Hirdetés