2024.03.29, Péntek
Impozáns szállodaépítés rajtolt el a tokaji régióban
A szálloda látványterve

Impozáns szállodaépítés rajtolt el a tokaji régióban

magyarepitok.hu

2020.03.10. 10:37 - Almási Krisztina

A Grabarics és az Aktuál Bau közös kivitelezésében elkezdődött az ötcsillagos Grand Hotel Tokaj kivitelezése, amely 100 szobával épül meg összesen 10 ezer négyzetméteren.

Hirdetés

Elkezdődött a Grand Hotel Tokaj***** exkluzív szálloda építkezése a Tokajtól északra fekvő Csurgó-völgyben a Grabarics Kft. és az Aktuál Bau Kft. kivitelezésében csaknem 7,8 milliárd forintból – derül ki az unós közbeszerzési tájékoztatóból.

A projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében Magyarország Kormányának 3,449 milliárd forintos támogatásával és a Sberbank Magyarország Zrt. hosszútávú projektfinanszírozásával valósul meg.

A Grand Hotel Tokaj fejlesztését a beruházó Tokaj Csurgó Völgy Ingatlanfejlesztő Kft. 2017. júniusában kezdte meg a terület megvásárlásával, a tervezési munkák megkezdésével. A 2,5 éves tervezési szakasz eredményeként véglegesedett az ötcsillagos kategóriájú szálloda koncepciója, összeállt a projekt finanszírozási háttere, és 2020. március 3-án a munkaterület átadásával a beruházás a megvalósítás szakaszába lépett.

A hotelt egy volt bánya területén hozzák létre 100 szobával, amely pincével, földszinttel és négy emelettel épül meg.

A szálloda több mint 10 ezer négyzetméteres területtel rendelkezik majd, és lapostetős kialakítással valósítják meg.

Az épület pincéjében a gépészet kap helyet, földszintjén pedig a lobbi, étterem, bár, wellness, konyha, irodák és egyéb kiszolgáló részek lesznek megtalálhatók. A kivitelezői munka magába foglalja többek közt:

  • a földmunkákat és mélyalapozási munkákat,
  • a vasbeton szerkezetépítési munkákat,
  • az építőmesteri munkákat (falazás, vakolás, aljzatbetonozás),
  • a szakipari (víz- hő- és hangszigetelések, ács- tetőfedő és bádogos, homlokzatképzések, kőburkolatok, szárazépítés és festés-mázolás, külső- és belső nyílászárók, lakatos szerkezetek és üvegfalak) munkákat,
  • az épületgépészeti munkákat (vízellátás-csatornázás, központi hűtés-fűtés, szellőzés, gázellátás),
  • valamint az erős- és gyengeáramú villanyszerelési munkákat.

A beruházás kivitelezése várhatóan jövő év végén fejeződik majd be. A 2022-től üzemelő szálloda közvetlenül mintegy 100 új munkahelyet teremt, jelentősen javítja a térség minőségi szálláshely kínálatát, elősegíti a helyi termelők és beszállítók tevékenységét és jelentős adóbevételekkel járul hozzá a tokaji kiemelt turisztikai régió további fejlődéséhez.

Mi épül?Grabarics Kft.Aktuál Bau Építőipari Kft.építőipari cégekTokajszállodaberuházásszállodahotel

Hírlevél

Hirdetés