2024.04.20, Szombat
Kihirdették az új balatonfüredi szálloda szerkezetépítőjét

Kihirdették az új balatonfüredi szálloda szerkezetépítőjét

magyarepitok.hu

2020.03.02. 16:46 - Hegedűs Gergely

A hotelt az újonnan épülő kikötő szomszédságában hozzák létre; napelemekkel, kül- és beltéri élménymedencével, 80 darab erkélyes szobával jön létre.

Hirdetés

Új szálloda létesül Balatonfüreden, derül ki a TED-en közzétett közbeszerzésből. A zalakarosi SZ. Z. Szállodafejlesztő Kft. beruházását a budaörsi székhelyű Paralelbau Kft. kivitelezi 2,74 milliárd forintból. A most megjelent közbeszerzés az emeltszintű szerkezetkész állapot építésére vonatkozik, melyet pontosan meghatároz a hirdetmény.

A négycsillagos hotel a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében jön létre. A projektben egy 80 szobás, széles szolgáltatási körrel rendelkező szálloda épül meg, melyet három emelettel, földszinttel, gépészeti szinttel és pincével alakítanak ki.

A fejlesztésre kijelölt terület az újonnan létesülő kikötőépület közvetlen szomszédságában van. A hotel a helyrajzi szám (18/6) alapján a Füred Kemping területén valósul meg, ahol nemrég számoltunk be egy új kikötő építéséről.

A területen található meglévő épületek, közművek a kivitelezést megelőzően elbontásra kerülnek, a szükséges környezetrendezés a felvonulást megelőzően megtörténik.


Zöldtetővel és napelemekkel épül

A 20-23 négyzetméteres standard szobák erkéllyel jönnek létre, összenyithatóak lesznek. Emellett lakosztályokat és egy akadálymentes szobát is kialakítanak.

A hotel étterme a fogyasztóteréből mobilfallal leválasztható különteremmel rendelkezik majd. Az átriumos lobby térből lesz elérhető a recepció, a bár és a gyereksarok. A wellnes részleg bel-, kültéri élménymedencét illetve jakuzzit, szaunát, masszázs szobát, lebegő kabint (float spa) foglal majd magába. Emellett egy konditerem is kiépül.

A földszintes épületrészek lapos teteje extenzív zöldtetővel épül ki. A kavicsterhelésű lapos tetőn kapnak helyet az épület energiaellátását részben kiszolgáló napelemek.

Mi épül?szállodaberuházásBalatonfüredParalelbau Kft.építőipari cégekszerkezetépítés

Hírlevél

Hirdetés