2023.12.07, Csütörtök
Várpalota: elrajtolt a régen várt uszoda építkezése
Illusztráció: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Várpalota: elrajtolt a régen várt uszoda építkezése

magyarepitok.hu, mti

2020.03.11. 11:44 - Szabó Ákos

A dunántúli városban mintegy 1,195 milliárd forintból alakítja ki az épületet a VEMÉV-SZER, letették az alapkövet.

Hirdetés

Tavaly augusztusban számoltunk be arról, hogy Várpalotán új uszoda épül. Nemrég a közbeszerzési értesítőből kiderült: a több mint 1300 négyzetméteres épület projektjét a közeli veszprémi központú VEMÉV-SZER Kft. vállalta el, most pedig arról érkezett hír, hogy már le is tették a létesítmény alapkövét. A projekt összesen 1,195 milliárd forintból készül el.

A makoveczi organikus stílusú épület az állami BMSK Zrt. beruházásában valósul meg, az új tanuszoda a Fehérvári úton épül meg. Az összesen 435 négyzetméternyi uszodarésszel megtervezett sportközpontban

két medencét adnak majd át. 

A teljes épület kialakításán kívül VEMÉV-SZER többek között a közműkapcsolatok bekötését is elvégzi.

 

Az uszoda látványterve (veol.hu)

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár az építkezés kezdetét jelző ünnepségen elmondta: a beruházás része annak a fejlesztéssorozatnak, amelynek keretében minden évben új uszoda nyílik az országban, hatékony sportolási lehetőséget biztosítva minden korosztálynak.

Közölte: a tanuszoda-építési program és a minden gyermek úszástanulását célzó program eredményeként a fiatalok nemcsak mozognak, hanem egy életmentő készséget is elsajátítanak.

 

Rég várt fejlesztéssel gazdagodik a város

A beruházás azért is fontos Várpalota számára, mert az uszodát szabadidős szórakozásra is használják majd a helybeliek, így hosszú idő után újra lesz lehetőség fürdőzésre a városban. Miután a Készenléti lakótelepi strand, valamint a jelenlegi Csík Ferenc parki régi strand már hosszú ideje nem volt elérhető, a fejlesztés várhatóan jót fog tenni a város hangulatának.

Mi épül?VárpalotaVEMÉV-SZER Kft.Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK)uszodaépítéstanuszodaépítőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés