2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Kiderült, ki építi fel Sopron rég várt parkolóházát
Illusztráció - Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Kiderült, ki építi fel Sopron rég várt parkolóházát

magyarepitok.hu

2020.05.19. 13:14 - Hegedűs Gergely

A római kori falak miatt áttervezett parkolóház 1880 négyzetméteren 235 autó számára biztosít helyet a belvárosban.

Hirdetés

A TED-en megjelent adatok szerint a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. kivitelezi Sopronban az Árpád utcai parkolóházat. A nettó 2,469 milliárd forintos projektben a városközpont parkolási lehetőségeit javítva egy 235 férőhelyes nyilvános parkolóház jön létre, mellette pedig szabadtéri parkolók alakítandóak ki. 

A kisalföld.hu korábbi cikke szerint a külső helyekkel együtt 300 parkoló lesz elérhető. Mindezek mellett 26 motorparkoló és 10 kerékpártároló is kiépül, valamint 4 elektromos töltőállomás is.

A hirdetményből kiderül, az Árpád utca és az Ikva patak által bezárt háromszögben egy szabálytalan ellipszoid alakú, ötszintes parkolóház jön létre 1882 négyzetméter beépített alapterülettel. A monolit vasbeton szerkezetű épületet fél szint eltolással alakítják ki.

Korábbi sajtóhírek szerint a belvárosi parkolási gondok miatt sokak által várt beruházást már évek óta tervezik, ám az előkészítése során a régészek egy római kori falmaradványt, illetve egy második világháborús kényszertemető maradványait is feltárták. A hatóságok a történelmi falmaradványok megőrzését rendelték el, így a parkolóházat át kell terveztetni.

Mi épül?SopronFertődi Építő és Szolgáltató Zrt.

Hírlevél

Hirdetés