2024.03.28, Csütörtök
Elérte legmagasabb pontját a Harkányi Gyógyfürdő medencecsarnoka
Fotók: MTI/Sóki Tamás, látványtervek: harkanyihirek.hu

Elérte legmagasabb pontját a Harkányi Gyógyfürdő medencecsarnoka

bama.hu

2020.06.22. 11:02 - Almási Krisztina

A mostani fejlesztés keretében egy szabadtéri és egy fedett medencét alakítanak ki, hogy a vendégek számára télen is elérhető legyen az élményfürdőzés.

Hirdetés

Szerkezetkész lett a Harkányi Gyógyfürdő medencecsarnoka, ebből az alkalomból pedig a hagyományoknak megfelelően kitűzték a bokrétát az épület tetejére. A fürdő területén a kivitelezési munkálatokat a siklósi székhelyű Viva Palazzo Zrt. végzi.

A Harkányi Gyógy- és Strandfürdő fejlesztési terveinek megvalósítására a város önkormányzata a kormány 2018 decemberében hozott határozatával összesen 3,8 milliárd forint támogatást kapott.

 

Fotó: MTI/Sóki Tamás

A Harkányi Gyógyfürdő többlépcsős fejlesztésének részeként jelenleg a hármas medencecsarnok rekonstrukciója zajlik, melynek során a korábbi termálmedencét, azaz az úgynevezett hármas medencét újra fedetté alakítják és egy téli élményfürdőzésre alkalmas részleget alakítanak ki.

A most zajló hármas medencecsarnok-rekonstrukció során két – egy szabadtéri és egy fedett – medence kialakítása valósul meg, hogy a vendégek számára a téli hónapokban is elérhetővé váljon az élményfürdőzés.

A „téli strandolást” szolgáló beruházással számos wellness- és élményelem létesül – többek közt beltéri csúszdák, sodrófolyosó, mászófal, pezsgőfürdő, nyakzuhanyok és hidromasszázs-fülke.

A medencecsarnok látványterve (harkanyihirek.hu)


Jövő ősszel készül el a medencecsarnok

A kivitelező cég nevében Füredi Bálint, a Viva Palazzo Zrt. projektvezetője a bokrétaünnepségen elmondta, hogy a külső medence szerkezetépítési és gépészeti alapvezetékelései teljesen elkészültek, és már megkezdték a burkolási munkálatokat. A belső medence szerkezetépítése és a gépészeti alapcsövezések folyamatban vannak. A pihenő- és irodatérben hamarosan a szakági munkák végére érnek.

A hármas medencecsarnok rekonstrukciója ebben a hónapban a 60 %-os készültséget érte el.

Fotó: MTI/Sóki Tamás

A siklósi székhelyű Viva Palazzo Zrt. nem először dolgozik Harkányban, a tavaly átadott Zsigmondy sétány rekonstrukcióját és az őstermelői piac kialakítását is ők végezték.

A most épülő medencecsarnokot várhatóan jövő év szeptemberében adják át, így a nyári strand zárásával nyitna a téli élményfürdő.

Galéria

Mi épül?HarkányfürdőfejlesztésgyógyfürdőkVivaPalazzo Zrt.építőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés