2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Kiderült, hol épül fel a debreceni velodrom
Illusztráció - az óbudai velodrom látványterve (epiteszforum.hu)

Kiderült, hol épül fel a debreceni velodrom

MTI

2020.06.15. 10:10 - Almási Krisztina

Országos szinten összesen négy velodrom épül fel, a kelet-magyarországi kerékpáros centrum helyszínként Debrecen szolgál.

Hirdetés

Debrecen Pallag városrészében, a 4-es számú főút mellett, a labdarúgó akadémia szomszédságában épül fel a debreceni velodrom – hangzott el a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. A velodrom építését kiemelt kormányzati beruházássá nyilvánították, melynek előkészítésére idén, illetve jövőre 453 millió forintot fordítanak.

Papp László, a város polgármestere elmondta, hogy a város közgyűlése már korábban döntött arról, hogy a pallagi városrészben mintegy 20 hektáros területen kerékpárcentrumot hoz létre. A polgármester azt is hozzátette, hogy Debrecenben az egyik legnépszerűbb sportág a kerékpározás, a mostani fejlesztésnek azonban a városon túlmutató hatása lesz, és jól illeszkedik a napokban meghirdetett Debrecen 2030 város- és gazdaságfejlesztési stratégiába.

 

epiteszforum.hu

Debrecenben kiterjedt – több mint 80 kilométer hosszú – kerékpárút-hálózat van, ami folyamatosan bővül, azonban az főként közlekedésre való, míg az új kerékpáros központ, benne a leendő velodrommal a sportolást szolgálja majd.

Korábban a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) bejelentette, hogy országos szinten összesen négy velodrom épül majd – két budapesti és két vidéki helyszínnel. A kelet-magyarországi velodrom otthonaként Debrecent választották ki, a nyugat-magyarországi velodrom városa pedig Nagykanizsa lesz. A kerékpárcentrumok korszerű edzési és versenyzési lehetőséget biztosítanak majd a sportág szerelmeseinek.

 

epiteszforum.hu

 

Mi épül?Debrecenvelodrom

Hírlevél

Hirdetés