2024.07.17, Szerda
Már az átjáró is szerkezetkész Zalaegerszeg új tornacsarnokában
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Már az átjáró is szerkezetkész Zalaegerszeg új tornacsarnokában

magyarepitok.hu

2020.06.22. 08:16 - Hegedűs Gergely

A Mindszenty-iskola mindét új épülete előrehaladott állapotban van a Szabadics és a B&G által kivitelezett projektben.

Hirdetés

Meghatározó fejlesztést kap Zalaegerszegen a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium. A közel százéves múlttal bíró intézményben az új tornacsarnok és az új vívóterem építését a Szabadics Zrt. és a B&G Építő Kft. kivitelezi. A fejlesztés állásáról a Szabadics Zrt. magasépítési üzletágának igazgatóját, Varga Ignácot kérdeztük.

 

Varga Ignác, a Szabadics Zrt. magasépítési üzletágának igazgatója


Már mindkét épület a gépészeti munkáknál tart

 „A Mindszenty iskola új épületeinek szerkezete áprilisra elkészült, ezután megkezdődhetettek a belső szakszerelések, valamint a homlokzati és hőszigetelési munkák” – mondta el az igazgató. Hozzátette, Becze Tamás projektvezető irányításával a munkaterületen több mint száz fő dolgozik egyszerre.

A tornacsarnokban jelenleg is zajlanak a szakipari munkák, többek közt a gipszkartonozás, a válaszfalak, a gépészeti vezetékek kialakítása és az aljzatbetonozás.

Ezzel párhuzamosan az épületnek a külső munkái is előrehaladott állapotot értek el: „Mind a négy homlokzat megkapta a hőszigetelő vakolatrendszert és a burkoló téglát, illetve nyílászárók beépítése is megtörtént” – árulta el Varga Ignác.

 

Kattintva galéria nyílik - Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu


A vívócsarnok hasonló készültségi szintet mutat. „Itt is folyamatban vannak a szakipari és gépészeti munkák, valamint a külső munkák a homlokzaton. Természetesen a fejlesztések úgy zajlanak mindkét épület esetében, hogy a tető esőmentesen le van zárva.”
 

Egy leaszfaltozott sportpálya segíti majd a megközelítést

Az új épületek a régi épülettől északra jöttek létre a Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend által fenntartott Mindszenty-iskola területén. „A projekt részét képezi az iskola régi épülete és a tornacsarnok között egy átjáró kiépítése is, mely az időjárástól függetlenül szabad közlekedést biztosít a diákoknak az új épületbe” – mutatott rá a vezető.

 

Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Külön kihívást jelentett a kivitelező számára, hogy a munkaterület megközelítését biztosító Mátyás Király utcát egyirányúsították. „Emiatt újra kellett szerveznünk a közlekedésünket. Fontos körülmény, hogy az intézmény felső sportpályáját szerkezetkész állapotban aszfalt réteg nélkül teljes körűen el kellett készíteni, majd ezután kezdődhetett a tornacsarnokba vezető nyaktag szerkezetépítése ami a kivitelezés organizációját megnehezítette.”


A parkoló kivitelezése is elkezdődik

A beruházás részeként a Zárda utca felől az iskola kerítése és kapuja is megújul, továbbá új parkolóhelyet is kialakítanak – ez utóbbi kivitelezését hamarosan elkezdi a Szabadics.

Varga Ignác arra is kitért, hogy a koronavírus miatt bevezetett előírásokat kezdettől fogva szigorúan betartják, a munkavédelmi ellenőrzések folyamatosak. „A rendkívüli helyzet más projektekhez hasonlóan itt is a beszállítások akadozását hozta, az Olaszországból, Ausztriából, Franciaországból érkező speciális anyagok kiszállítási határideje bizonytalanná vált” – derült ki a szavaiból.

 

Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

 

Galéria

Mi épül?Szabadics Zrt.Zalaegerszegtornateremsportberuházások

Hírlevél

Hirdetés