2024.06.19, Szerda
Mérföldkőhöz érkezik az új soproni uszoda építése - galéria
Fotó: Dernovics Tamás / magyarepitok.huk

Mérföldkőhöz érkezik az új soproni uszoda építése - galéria

magyarepitok.hu

2020.06.18. 16:38 - Gyöngyösi Klaudia

Öt medencével és 1300 fős lelátóval jön létre új uszoda a 115 éves fürdő területén.

Hirdetés

Ütemterv szerint haladnak az új soproni uszoda építési munkálatai – derült ki a helyszínen tartott sajtóbejáráson. Ahogy azt korábban már megírtuk, a városi strand területén a Csík Ferenc Uszoda fejlesztése a Modern Városok Programban valósul meg a West Hungária Bau Kft. és Fertődi Építő Zrt. kivitelezésében.

A képre kattintva galéria nyílik!

„Ez az uszoda a következő 100 évnek készül. Az utánunk lévő generációknak csak élveznie kell a szépséget, hiszen jelenleg Sopronban minden épül és szépül” – hangzott el az eseményen.

Az eseményen az is kiderült, hogy hamarosan mérföldkőhöz érkezik a beruházás: beemelik az uszoda tetőszerkezetét tartó, 42 méter hosszú, ragasztott fagerendákat.

 

Nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas lesz a létesítmény

Az új fedett uszodában egy 25 méter széles és 50 méter hosszú, nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas medencét, valamint egy 25 méter széles és 25 méter hosszú kismedencét, továbbá egy melegítő és egy tanmedencét alakítanak ki. Továbbá szaunát, jakuzzit és egy kondicionáló termet is létesítenek az öltözők mellett.

 

 

Az épülethez egy kétszintes előcsarnok is épül, innen érhető majd el az 1300 ülőhelyes lelátó. Az uszoda bejáratánál 160 személygépkocsinak és 5 busznak helyet biztosító parkolót alakítanak ki.

Az uszodafejlesztésen túl egyebek mellett a városban:

  • ipari parkot létesítenek,
  • megújultnak a belváros utcái,
  • valamint komplex turisztikai fejlesztést hajtanak végre a Fertő tó hazai partján.

Galéria

Mi épül?WEST HUNGÁRIA BAU Kft.Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt.Sopronuszodaépítés

Hírlevél

Hirdetés