2024.04.19, Péntek
Játszótérrel és fitneszpályával újult meg a tabáni szabadidőpark
Illusztráció: freesportparks.hu

Játszótérrel és fitneszpályával újult meg a tabáni szabadidőpark

MTI, Főkert

2020.08.26. 13:44 - Kalácska-Nagy Nóra

Megújult játszótéren, sportpályán és fitneszpályán is eltölthetik szabadidejüket a Tabánban élők.

Hirdetés

A Budapest 2019 - Európa sportfővárosa programsorozat részeként újult meg a tabáni szabadidőpark a főváros I. kerületében mintegy 2,1 milliárd forintból. A projektben két játszótér, sportpálya, a park régi fitneszpályája, valamint a pályák környezete is megszépült.

A programsorozatban további hat helyszínen újulnak meg a főváros zöldterületei, illetve játszóterei, amelyek többek között sport- és rekreációs funkciókkal bővülnek. A fejlesztés célja, hogy a fővárosiak megújult környezetben, minél aktívabban tölthessék el szabadidejüket.

 

Újdonságok várják kicsiket és nagyokat

A fejlesztett terület három részt ölel fel: a sportpályát, a sportterületet és a játékterületet.

A legkisebb korosztály számára tervezett játszótéren terepcsúszdák, játékvár, rugós eszközök és homokozó kapott helyet. A homokozóban homokozóvár és egy különleges árokásó került kihelyezésre. A játéktér szélén támlás padok várják az ide látogatókat. 

A fitnesztéren a meglévő eszközök elbontása után saját súlyos eszközrendszert telepítettek ütéscsillapító gumiburkolattal. A gumiburkolatban elhelyeztek egy trambulint is.

Kép forrása: budapest.imami.hu


Több zöld, kevesebb beton

A park átadóján Karácsony Gergely főpolgármester arról beszélt, a park végső kialakításánál végig szem előtt tartották, hogy kevesebb betont használjanak, és minél több zöld felület maradjon meg.

A beruházás részeként a kiöregedett, beteg fákat eltávolították, és eddig 51 fát ültettek, melyet további 90 követ még ősszel. Ezenkívül a parkban négy további gyümölcsfát helyeztek el.

Az átadón kiderült, hogy az eredeti tervekhez képest sokkal kevesebb lett a gumiborítás a szabadidőparkban, mindezek mellett a felnőttjátszótér is megújult, és hamarosan mosdót és pelenkázót is kialakítanak.

Mi épül?BudapestFőkert Nonprofit Zrt.Tabáncivilek

Hírlevél

Hirdetés