2024.07.21, Vasárnap
A teljes kontinenst ellátó logisztikai fejlesztést avattak fel Tatán
Illusztráció

A teljes kontinenst ellátó logisztikai fejlesztést avattak fel Tatán

MTI

2020.09.17. 08:03 - Szabó Ákos

A Günter-csoport létesítménye mintegy 7,7 milliárd forintból készült el.

Hirdetés

Szerdán ünnepélyesen átadták a Güntner-Tata Hűtőtechnikai Kft. 65 ezer négyzetméteres, digitalizált megoldásokkal felszerelt új logisztikai központját. Az immár 30 éves magyarországi jelenléttel bíró Günter-csoport tatai központjában 150 új munkahely jött létre a csoport európai logisztikai központjának létrehozásával és egy 1200 négyzetméteres kapacitásbővítő beruházással. A 7,7 milliárd forintos fejlesztéshez az állam 1,6 milliárd forint támogatással járult hozzá.

 

Klímatechnológiai beruházás jött Magyarországra

Szabó János, a Coolbridge Kft. nevet viselő logisztikai központ ügyvezető igazgatója elmondta, a Güntner logisztikai feladatait végzik el,

integráló szerepet töltenek be az európai és tengerentúli vállalatcsoport gyárainak alapanyag-ellátásában és vevőinek kiszolgálásában.

A német tulajdonú Güntner hűtés- és klímatechnikával kapcsolatos ipari felhasználású elpárologtatókat, léghűtőket, kondenzátorokat, továbbá különleges megoldásokat kívánó termékeket gyárt világszerte.

 

Már tavaly decemberben elkezdték részleges kapacitással a munkát

A Coolbridge Kft. területe 65 ezer négyzetméter, melyen egy 6500 négyzetméteres magasraktár, 42 ezer négyzetméternyi egyéb tároló rendszer, valamint egy irodaépület található.

Az új beruházással létrehozott áruelosztó központ 2019 december elsején kezdte meg üzemszerű működését 70  alkalmazottal.

Naponta átlagosan 60 kamion fordul meg a telephelyen, ami 300-400 raklap készáru rakodását és szállítását jelenti 5 kontinens több mint 60 országába, több mint 2500 címre.

Mi épül?Tataüzemfejlesztésüzemépítéslogisztikai központlogisztika

Hírlevél

Hirdetés