2023.06.01, Csütörtök
Bozsik Stadion: egyre közelebb a kivitelezés vége
Fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Bozsik Stadion: egyre közelebb a kivitelezés vége

magyarepitok.hu

2020.11.04. 14:40 - Gyöngyösi Klaudia

A projekt során egy 10.000 négyzetméteres játéktérrel rendelkező aréna jön létre. A kivitelezést a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. és a Pharos '95 Sportpályaépítő Kft. konzorciuma végzi.

Hirdetés

Október vége felé közeledve a Bozsik Stadion kivitelezése elérte azt az állapotát, hogy a létesítmény egyes területein már megkezdődhetett a takarítás. Ahogy azt korábban megírtuk, a kispesti Bozsik József Stadion a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. és a Pharos '95 Sportpályaépítő Kft. konzorciuma kivitelezi az Óbuda Építész Stúdió Kft. tervei alapján. A munkálatok tavaly márciusban rajtoltak el.

Fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

„Az épület többi részén folyamatos ütemben halad a készre festés, a melegburkolatok fektetése és a bútorozás. Az üzempróbák is fokozatosan indulnak, hogy még az idén gond nélkül megkapja az épület a használatba vételi engedélyt” – tudtuk meg Boros Bálint építésvezetőtől.

 

Már lekerült a gyepszőnyeg is

A belső munkálatokkal párhuzamosan zajlanak a külső munkálatok is.

„Gőzerővel készülnek a térköves járdák és parkolók, és ami a legfontosabb, hogy a hónap elején lekerült a gyepszőnyeg is, melyet folyamatos karbantartással igyekeznek a legjobb minőségben megtartani a szakemberek” – mondta az építésvezető.

 

Elkezdődött a végső látványt meghatározó és a nézők tájékozódását segítő infógrafikai rendszer kialakítása, valamint a biztonsági korlátok felszerelése is.

„Terveink szerint a jövő hónapban megkezdjük a kamerák, a kivetítők és a pályavilágítás beállítását és próbáját, valamint a stadion külső díszvilágításának a próbája is elkezdődik” – fejtette ki Boros Bálint.

 

A modern pályavilágítási-rendszer HD-minőségű közvetítéseket biztosít

A projekt során létrehoznak egy 10 ezer négyzetméteres játéktérrel rendelkező arénát fedett lelátókkal, amely 8200 néző befogadására lesz alkalmas. A beruházás keretében egy háromemeletes főépületet is megépítenek, ahol a sporttechnológiai területek, a VIP helyiségek, valamint a fő kamera- és közvetítő állások kapnak majd helyet.

A lelátó alatt szociális és szolgáltató egységeket, valamint 438 parkolóhelyet alakítanak ki a szakemberek. A modern pályavilágítási-rendszer pedig HD-minőségű közvetítéseket tesz majd lehetővé.

A stadion a besorolása alapján a legmodernebb, UEFA 4-es, illetve az MLSZ I. osztály A-kategóriájának megfelelő minősítésű lesz.

Galéria

Mi épül?WEST HUNGÁRIA BAU Kft.Pharos '95 Kft.Óbuda GroupBozsik StadionBudapest

Hírlevél

Hirdetés