2024.03.04, Hétfő
A Pillar irodaházon tartották meg az első online bokrétaünnepet
Látványtervek: ZDA Zoboki

A Pillar irodaházon tartották meg az első online bokrétaünnepet

magyarepitok.hu, KÉSZ Csoport

2020.11.06. 17:26 - Almási Krisztina

A KÉSZ Csoport kivitelezésében épülő, négy tömbből álló komplexum közel 30 ezer négyzetméternyi bérbeadható területet kínál majd.

Hirdetés

Elérte legmagasabb pontját a Dózsa György út legújabb irodaháza, ahol a járványhelyzetre való tekintettel online rendezték meg az iparágban hagyományos bokrétaünnepet. A KÉSZ Csoport 2021 júliusában adja majd át a Pillar irodaházat, a kivitelezés viszont már most két hónappal előrébb tart az ütemtervhez képest. Amikor elkészül az 50 ezer négyzetméteres épület, a KÉSZ Csoport már közel kétszázezer négyzetméternyi irodaház kivitelezésén lesz túl a főváros irodanegyedében.

A Pillar irodaház építése tavaly tavasszal kezdődött a mélyépítési munkálatokkal, a KÉSZ Csoport ezután 2019 őszén kezdte meg a szerkezetépítést. A létesítmény idén november elejére elérte legmagasabb pontját, aminek tiszteletére hagyományos, ám ezúttal mégis rendhagyó bokrétaünnepet tartottak, ugyanis a megrendelő és a kivitelező szalagtűzésre felkért képviselőinek kivételével minden „jelenlévő”, még a napi szinten a projekten dolgozók is online csatlakoztak az ünnepléshez az egészségük védelme érdekében.

 

Elhelyezik a bokrétát az épület tetején (Fotó: KÉSZ Csoport)

Az 50 ezer négyzetméteres épület megvalósítása során eddig:

  • 110 ezer négyzetméter zsaluzott felület készült el,
  • 4100 tonna betoncélt és 36 ezer köbméter betont építettek be,
  • valamint 5 toronydaru dolgozott a helyszínen.

Lenyűgöző számok és hatalmas munka, nem véletlenül fogalmaz így Robert Snow, a megrendelő GTC csoport igazgatóságának tagja, a GTC Hungary elnöke: „A GTC Magyarországot nagy örömmel tölti el, hogy a Pillar irodaépület generálkivitelezését a KÉSZ Csoport végzi. Egy olyan professzionális vállalattal dolgozhatunk együtt, amely kiváló és megbízható partnerként a határidőket szem előtt tartva elősegíti, hogy az épület megfelelő időben elkészüljön. Nagyon lelkesek vagyunk, hogy az ExxonMobil a teljes épületet bérbe vette, és arra törekszünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást és irodai környezetet biztosítsuk számukra.”

A Pillar irodaház fejlesztési területe a Dózsa György út, Angyalföldi út, Botond utca és Kassák Lajos utca által határolt tömbben, a Váci úti irodafolyosó közvetlen közelében található.

A terepszint felett 6 szintes létesítmény összesen több mint 29 ezer négyzetméter bérbeadható területtel épül meg, míg a föld alatti szintek összesen 14 ezer négyzetmétert tesznek majd ki.

Látványtervek: ZDA Zoboki

Az emeleti szinteken napfényes, tágas irodatereket, míg a földszinten szolgáltató és kiszolgáló funkciókat alakítanak majd ki, ezek közt pedig – egy 100 fős étterem, egy teraszos kávézó, egy fitnesz- és konferenciaterem, egy gyermekmegőrző, valamint kisebb üzletek kapnak helyet.


Nagy zöldterület és vízfelület teszi majd élhetővé az irodaházat

A kétszintes mélygarázsban 385 darab parkolóhelyet hoznak létre, lesznek elektromos autótöltő-pontok és egy autómosó is a parkolóházban. A földszinten emellett mintegy 200 darab kerékpárnak épül tároló, a biciklivel munkába járóknak emellett pedig öltözőket és zuhanyzókat is kialakítanak majd.

A várossal való kapcsolatot a főbejárat előtti fogadótér teremti majd meg, ahol kávézó, vízfelület, valamint szobor is helyet kap majd.

A belső udvart a nagy zöldterületek, a növénykiültetés, vízfelületek és pihenők tehetik majd Budapest részévé.

 

Látványtervek: ZDA Zoboki

„Az ExxonMobilnál izgatottan várjuk a 2022 elejére tervezett költözést az új épületbe, és nagyon örülünk, hogy a kihívásokkal teli időszak ellenére az építkezés a tervezettek szerint halad. A több mint 2000 munkavállalónknak az új iroda kiváló környezetet fog biztosítani, elősegítve az együttműködést és a szakmai fejlődésüket. Ez a stratégiai befektetés cégünk elkötelezettségét tükrözi budapesti Globális Üzleti Központunk iránt.” – emelte ki Jeroen Kirschbaum, az ExxonMobil Hungary ügyvezető igazgatója.

Galéria

Mi épül?KÉSZ CsoportirodairodaházHBM Kft.ZDA Zoboki ÉpítészirodaBudapest

Hírlevél

Hirdetés