2024.04.20, Szombat
Katonai logisztikai központtal lépett előre Veszprém
Iillusztráció: Envato

Katonai logisztikai központtal lépett előre Veszprém

magyarepitok.hu

2020.12.01. 16:02 - Szabó Ákos

A város Inpark ipari parkjában kicsit több mint egy év alatt építettek fel egy több mint 20 ezer négyzetméteres raktárat.

Hirdetés

Átadták a Magyar Honvédség használatára szánt új veszprémi logisztikai központot. Az állami tulajdonú NIPÜF csoport Inpark ipari park hálózatának a megyeszékhelyen fekvő részében 2019 őszén kezdték el az építkezést, mely most ért teljesen véget - derül ki a beruházó sajtóközleményéből.

 

6 hektáron építkeztek a Honvédségnek

Az ipari park összesen csaknem 74 hektáros területéből mintegy 6 hektárt foglal el a katonaság új szállítmányozási és ellátási központja, amelynek fő eleme egy több mint 20 ezer négyzetméteres raktár. Emellett iroda- és szociális helyiségeket, étkezdét, kondicionálótermet, javítóműhelyt, gépjárműmosót és mobil üzemanyag-töltő állomást is magában foglal a hosszú a Honvédségnek hosszú távon bérbe adott komplexum.

 

Különleges fejlesztés

Dr. Kiss László, a NIPÜF Zrt. vezérigazgatója a logisztikai központ átadása kapcsán hangsúlyozta, hogy

különleges fejlesztést fejeztek be: miközben a raktárcsarnok a vállalat műszaki sztenderdjeit követi, az épületek kialakítása a honvédség speciális igényeihez igazodik és mindemellett figyelembe veszik a fenntartható és költséghatékony üzemeltetést.

Hozzátette: a sikeres munkához szükség volt a szakemberek tapasztalatára, rugalmasságára, és a partnereikkel való szoros együttműködésre.

A NIPÜF Csoport veszprémi telkein akár további 260 ezer négyzetméternyi ipari ingatlan építésére van lehetőség. A vállalatnak emellett az ország több pontján is zajlanak projektjei, csak idén 61 hektár fejlesztési területet értékesített, és az új honvédségi raktárbázist is beleszámítva több mint 58 ezer négyzetméternyi csarnokot épített meg öt megyében.

Mi épül?VeszprémNIPÜFipari parklogisztikai központkatonai létesítmény

Hírlevél

Hirdetés