2024.07.17, Szerda
MotoGP: 4,4 kilométeres versenypályán hasíthatnak a pilóták
sportmotor.hu

MotoGP: 4,4 kilométeres versenypályán hasíthatnak a pilóták

magyarepitok.hu/napi.hu

2020.12.07. 18:30 - Kalácska-Nagy Nóra

Gokart pálya is készül az új autó- és motorsport komplexumhoz.

Hirdetés

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a MotoGP futam magyarországi megrendezésére a Hajdúnánás külterületén kialakítandó versenypályán kerülhet sor. Több pályát és az ezekhez kapcsolódó épületeket, kiszolgáló létesítményeket és azokat ellátó területeket foglal magában a most kiírt tervpályázat – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból.

A pálya üzemeltetését egy állami tulajdonú gazdasági társaság, a Kelet-Magyarországi Versenypálya Kft. látja el. Ennek a cégnek a tulajdonosa a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség átnevezésével létrehozandó Valor Hungariae Zrt.

A MotoGP versenypálya- és sportkomplexum tervezésére kiírt pályázatokat 2021. február 19-ig várják.

 

Csaknem 30 ezer ember szurkolhat a versenyeken

A nyertes pályázó feladata a Hajdúnánás közelében lévő autó- és motorsport versenypálya és a hozzá kapcsolódó multifunkciós autó és motorsport komplexum területének, valamint közlekedésének, kiszolgálásának és létesítményeinek megtervezése.

Az összesen 620 hektáros területen kialakítanak majd egy 4,4 kilométer hosszú versenypályát egy körülbelül 10.000 négyzetméteres főépülettel.

A főlelátók 12.000 fő befogadására alkalmasak, míg a másodlagos lelátókon összesen 15-20 000 fő tud majd helyet foglalni. Az üzemeltetési és biztonsági épületek összesen körülbelül 5000 négyzetméteren helyezkednek el, míg a versenyrendezés épületei nagyságrendileg 2000 négyzetméteren. Ezenkívül 25.000 darab parkolóhelyet alakítanak ki a területen.

 

Flat track pálya is készül

A gokartozás szerelmeseinek jó hír, hogy gokart versenypálya és épület is szerepel a tervek között, amely külön bérelhető pályával és épülettel egészül ki.

Ezenkívül egy flat track versenypálya és épület kialakítása is cél. (A flat track a salakmotorozáshoz hasonlít, de technikájában eltér attól, emiatt más kanyarvételi technikát szükséges ennél a szakágnál alkalmazni – a szerk.)

Mi épül?Humda Zrt.MotoGP-pályaHajdúnánás

Hírlevél

Hirdetés