2024.04.20, Szombat
Új kórházépületet kap Tatabánya Magyarország jelenlegi legnagyobb egészségügyi beruházásában
Illusztráció: ArchDaily

Új kórházépületet kap Tatabánya Magyarország jelenlegi legnagyobb egészségügyi beruházásában

mti

2020.12.17. 18:30 - Szabó Ákos

A 13,5 ezer négyzetméter alapterületű új tömböt a STRABAG építi fel.

Hirdetés

Elrajtol Tatabányán az ország legnagyobb volumenű most zajló kórházfejlesztése – derült ki a megyeszékhelyen csütörtökön tartott ünnepélyes eseményen, melyet a kivitelezési és tervezési szerződés ünnepélyes aláírása alkalmából tartottak meg. A 18 milliárd forintos beruházásban a Szent Borbála Kórház gazdagodik 13,5 ezer négyzetméteres épülettel, melyet a Strabag-MML Kft. alakít ki.

 

Több régi épületből is a modern központba költöznek az osztályok

Az ötszintes új tömböt függőfolyosók kötik majd össze a kórház többi szárnyával, ez megkönnyíti a betegek szállítását. A projektben a régi, korszerűtlen pavilonokból elköltöznek  szervezeti egységek, illetve szintén átköltöztetik az új helyszínre a tatabányaival összevont tatai kórház kardiológiai és mozgásszervi rehabilitációs osztályát is. Az új épületben a Tatabánya egy másik városrészében, szintén régi ingatlanban működő gőzfürdő és annak egységei is helyet kapnak, továbbá

  • ott lesz az intézmény központi laboratóriuma,
  • odaköltözik a pszichiátriai osztály,
  • és az általános belgyógyászat is.

Az új épületszárny helyén jelenleg régi raktárak, garázs, illetve faházak állnak, melyeket elbontanak, hogy helyet kaphasson az új tömb. A beruházásra 30 hónap áll rendelkezésre, az új kórházi épületet 2023-ban adhatják át.

 

Évtizedekre biztosítják a magas színvonalú ellátást

Az eseményen felszólaló Bencsik János országgyűlési képviselő kifejtette:

a fejlesztés a térség betegeinek évtizedekre biztosítja a magas színvonalú egészségügyi ellátást, illetve az ott dolgozóknak megfelelő munkakörülményeket.

Hozzátette: mindez részben a Modern városok program forrásaiból, részben pedig a város és az állam által átcsoportosított pénzekből, EU-s támogatás nélkül valósulhat meg.

Mi épül?StrabagTatabányakórházfejlesztésegészségügyi fejlesztés

Hírlevél

Hirdetés