2024.03.19, Kedd
Újabb fürdő bízik a turizmus fellendülésében: ezt a békési strandot fejlesztik
Fotó: ligetfurdo.hu

Újabb fürdő bízik a turizmus fellendülésében: ezt a békési strandot fejlesztik

MTI

2021.01.21. 07:54 - Kalácska-Nagy Nóra

Megújulnak a fürdő belső közlekedési útjai, járdái, zöld területei és bővítik a parkolók számát is.

Hirdetés

Lapunk a minap számolt be egy Lentiben megvalósuló fürdőfejlesztésről, ma pedig egy újabb, hasonló projektről adhatunk hírt. Közel nettó 1,3 milliárd forint hazai forrásból újul meg a gyomaendrődi fürdő, a kivitelezés jövőre indulhat - közölte Toldi Balázs polgármester.

A tervek szerint a Békés megyei fürdőben csúszdaparkot építenek, újabb wellness szolgáltatásokkal bővül a jelenlegi kínálat, és növekszik az egészségmegőrző gyógyászati kezelések száma.

Továbbá tervezik egy grillterasz és egy gyerek e-car játékpálya megépítését is.

Megújulnak a fürdő belső közlekedési útjai, járdái, zöld területei és bővítik a parkolók számát is. A fürdő területén található kempingbe új apartmanházakat építenek, amivel jelentősen bővül a szállások férőhelyszáma.

 

A tervek még idén elkészülnek

A beruházást összekapcsolják egy energetikai fejlesztéssel is, továbbá megnyitják a fürdő területén található egyik termálvizes kutat a biztonságosabb működés érdekében. A fejlesztés a település történetének egyik legnagyobb beruházását jelenti - fogalmazott a városvezető.

Idén készítik elő a terveket, amire 125 millió forintot fordíthatnak, és szeretnék a közbeszerzéseket is lefolytatni.

A kivitelezés várhatóan két évet vesz igénybe, közben a strandszezonban - ha a járványhelyzet megengedi - nyitva állna a fürdő a látogatók előtt.

 

Több Békés megyei fürdő is megújul

A gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő és Kemping évi átlagos látogatószáma 110 ezer körül mozog. A Békés megyei településen a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint tavaly meghaladta a 34 ezret a vendégéjszakák száma, a vendégeké pedig több mint 11 ezer volt.

Toldi Balázs hozzáfűzte,

a beruházás növeli a település turisztikai vonzerejét, és hozzájárul a munkahelyteremtéshez is.

Valamint bízik abban, hogy a projekt jelentősen javít a fürdő gazdasági mutatóin, az így felszabaduló forrásokból pedig újabb fejlesztéseket tudnak megvalósítani.

Békés megyében több fürdő fejlesztését is tervezik a következő években hazai forrásból: a Gyulai Várfürdő 2,9 milliárdból, a békési Gyógyfürdő és Uszoda pedig mintegy 2,4 milliárd forintból újulhat meg.

Mi épül?Gyomaendrődgyógyfürdőkfürdőfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés