2024.04.25, Csütörtök
A magyar és a szerb férfi vízilabda-válogatott mérkőzésével avatják fel az új szegedi uszodát
Fotók: Iványi Aurél, szeged.hu

A magyar és a szerb férfi vízilabda-válogatott mérkőzésével avatják fel az új szegedi uszodát

MTI

2021.02.02. 16:38 - Kalácska-Nagy Nóra

A WHB munkájával megépült létesítmény kiváló hátteréül szolgál majd a Szegeden folyó utánpótlás-nevelésnek.

Hirdetés

Elkészült Szeged fedett sportuszodája a Modern városok program keretében a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. és a Dél-Konstrukt Zrt. kivitelezésében. A mintegy 16 milliárd forintból felépített létesítményt a magyar és a szerb férfi vízilabda-válogatott mérkőzésével avatják fel február 20-án.

Botka László polgármester az épület keddi sajtóbejárásán elmondta, lezárult az ország egyik legmodernebb és legszebb uszodájának műszaki átadása, a létesítmény megkapta a használatba vételi engedélyt is. Az uszodát egy-két héten belül birtokba vehetik a sportolók.

Fotók: Iványi Aurél, szeged.hu

Tévéközvetítésre alkalmas világítást kapott a csarnok

A helyszínen kiosztott sajtóanyag szerint a több mint 13 ezer négyzetméter nettó alapterületű uszodában egy 50 méter hosszú, 25 méter széles, 10 pályás és 2,2 méter mély versenymedence található. A medence egy mozgatható válaszfallal 25 méteres 2×10 sávosra osztható. A versenyeket egy csaknem 1200 fős lelátóról figyelhetik majd a nézők.

Fotók: Iványi Aurél, szeged.hu

A medencecsarnok természetes megvilágítású, sötétíthető, és tévéközvetítésre alkalmas sportvilágítást is kiépítettek benne. A versenymedence mellett az uszoda része

  • egy 1,8 méter mély 25×15 méteres bemelegítőmedence,
  • egy 0,9 méter mély 20×12,5 méteres tanmedence,
  • illetve egy külső-belső lazítómedence is.

Az épületben kondicionálótermek, konferenciaterem, egyesületi irodák, gyermekmegőrző, tanulószoba, üzlethelyiségek, büfék és egy wellness részleg is megtalálható.

Rangos összecsapásnak ad helyet

A létesítményt az önkormányzat cége, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. üzemelteti, ehhez a város idei költségvetésében 400 millió forint támogatást biztosít - közölte a polgármester.

Fotók: Iványi Aurél, szeged.hu

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke bejelentette, az új sportuszodában február 20-án a magyar és a szerb férfi vízilabda-válogatott játszik mérkőzést. A megelőző héten a két csapat Szegeden edzőtáborozik.

Bár a meccset most csak a televízión keresztül láthatja a közönség, a szövetség tervei szerint az uszoda egy újabb rangos összecsapásnak ad helyet azt követően, hogy nézők előtt is rendezhetőek sportesemények

- közölte az elnök.

Fotók: Iványi Aurél, szeged.hu

Molnár Tamás, a szövetség alelnöke kifejtette, az új uszodában hosszú évtizedek után otthonra találnak a szegedi vizes sportok művelői. A létesítmény kiváló hátteréül szolgál majd a Szegeden folyó utánpótlás-nevelésnek.

Galéria

Mi épül?WEST HUNGÁRIA BAU Kft.Dél-Konstrukt Zrt.Szegeduszodaépítés

Hírlevél

Hirdetés