2024.03.19, Kedd
Látványosan halad a soproni uszodakomplexum építkezése
Fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Látványosan halad a soproni uszodakomplexum építkezése

magyarepitok.hu

2021.02.02. 08:00 - Gyöngyösi Klaudia

A városban a kivitelező WHB és FÉSZ egy bruttó 11.600 négyzetméteres és 1230 fős lelátóval felépülő létesítményen dolgozik, mely a 115 éves fürdő területén jön létre.

Hirdetés

Ütemterv szerint halad a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. és a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. a soproni Csik Ferenc Uszoda kivitelezésével – informálta lapunkat Hujber Tamás, a WHB projektigazgatója.

A projektről legutóbb 2020 nyarán számoltunk be, amikor a szakemberek 15 tonnás fagerendákat emeltek daruval mintegy 10 méter magasra. Azóta elkészült a létesítmény vasbeton-tartószerkezete és a ragasztott fa szerkezetű teteje is, továbbá már a saját rendszere fűti, miközben haladnak a belső szakipari munkák.

 

A projekt több része már közelít a 100%-os készültséghez

A WHB és a FÉSZ konzorciumának adatai alapján a tervek szerint halad többek között: a belső térelhatárolás, az aljzatkészítés és a lakatosmunkák, a függönyfalak, valamint a burkolatok, illetve az erős- és gyengeáramú munkák is. Mindezek mellett az épület- és uszodagépészet, az épületautomatika, a külső közművek, valamint az út és parkolók kivitelezése is.

A fent felsorolt munkák befejezésén kívül a szakemberek következő feladatai közé tartoznak majd: a belső felületképzések, a belsőépítészeti munkák, a külső villamossági és távközlési feladatok, illetve a szauna és gőzkabin telepítés is.

„Mindezek mellett építeni fogjuk a belső utakat és járdákat, beszerezzük a szükséges sporttechnológiai és céleszközöket, telepítjük a liftet és a napelem rendszert is, valamint elvégezzük a kert és parképítési munkákat” – mondta el Hujber Tamás, a WHB projektigazgatója. „A napokban indult el a gondosan előkészített medencék burkolása, majd ezt követően az áramszolgáltató telepíti a létesítmény új trafóját” – tette hozzá.

 

Tavasszal vehetik birtokba az uszodát a soproniak

A tervek szerint májusban Sopron meg is kaphatja a bruttó 11.600 négyzetméter alapterületű, többfunkciós fürdő- és uszodakomplexumot.

Az új létesítményben jacuzzi, szauna és gőzkabin is lesz a wellnesst kedvelők kiszolgálására.

A medencék egy közös, üvegfalakon keresztül természetes fénnyel megvilágított térben, egymás után lesznek megtalálhatóak:

  • egy 25 méter széles és 50 méter hosszú, úszó- és vízilabda-sportesemények megrendezésére is alkalmas medence,
  • egy 25 x 25 méteres bemelegítő-medence,
  • két tanmedence,
  • illetve egy jakuzzi és egy melegvizes merülőmedence is.

Az előcsarnokot két szinttel építik ki: így a lelátókat is el tudják majd érni az érdeklődők, akiknek a beruházás keretében parkolót is kialakítanak.

Galéria

Mi épül?WEST HUNGÁRIA BAU Kft.SopronuszodaépítésCsík Ferenc Uszoda

Hírlevél

Hirdetés