2024.04.20, Szombat
Elhagyatott étteremből stílusos építészirodát varázsolt az EBH INVEST
Fotók: EBH INVEST

Elhagyatott étteremből stílusos építészirodát varázsolt az EBH INVEST

magyarepitok.hu

2021.05.27. 12:00 - Kolinek Nóra

Az EBH INVEST munkájával alakították ki a Bánáti + Hartvig Építész Iroda megjelenését.

Hirdetés

„Amit lehet, használj fel újra, ne burkolj, ne fess semmit csak azért, hogy szép legyen!”- vallja Bánáti Béla és Hartvig Lajos, az idén 25 éves Bánáti + Hartvig Építész Iroda két alapító tulajdonosa. Ennek megfelelően a körforgásos építészet szellemében tervezték meg és építtették újjá a BH új irodaépületét.

A renováció során feltárult felületek bontott állapotukban maradtak: a betongerendák nem kaptak borítást, a nyers téglafalakra nem került festék. Ez a gesztus amellett, hogy a fenntartható építészet elveit követi, az épület történetébe is betekintést enged, valamint karakteres esztétikát is teremt.

A főváros XI. kerületében, a Fehérvári út 38. szám alatt található Bánáti + Hartvig Építész Iroda belsőépítészeti munkáinak generálkivitelezését a háromszoros Business Superbrands-díjas EBH INVEST végezte el. Az új irodát az Alba Regia Étterem használaton kívüli épületében alakították ki „industrial” stílusban.

A 950 négyzetméteres belső tér kialakításának feladatait 2020 augusztusban kezdte meg az EBH INVEST, és idén április közepére fejeződtek be a munkálatok.

 

 

Egyedi megoldásokat tartalmazó formavilágot alakítottak ki

A beruházás az általános irodatér kialakítása mellett magában foglalja a tárgyalókat, a konyhát, a kávézó helyiséget, zuhanyzót, valamint közösségi munkavégzésre alkalmas tereket, továbbá a szintenként található női és férfi mosdókat is.

A fejlesztés részeként fit-out munkálatokra, a teljes gépészeti, erős- és gyengeáramú rendszerek kiépítésére, emellett dizájn elemek kivitelezésére is sor került.

Erdei Z. József, az EBH INVEST ügyvezető igazgatója szerint az építész iroda új székhelyének kialakításakor az volt

az egyik legnagyobb kihívás, hogy a korábbi épületből egy nem szokványos, az industrial látvány-kialakítások között is sok egyedi megoldást tartalmazó formavilágot kellett megalkotni.

A végeredmény – mely az alábbi fotókon jól látható – színvonalát és gyorsaságát az a példás és végig konstruktív megrendelő és kivitelező közötti kapcsolat segítette, melyet az iroda alapítóival végig megtapasztaltak az EBH INVEST munkatársai.

 

A munkaterek az igényeknek megfelelően alakíthatók

Az átépítés eredményeképp nagy, összefüggő, flexibilis munkaterek alakultak ki, melyek bútorozással alakíthatóak a felhasználói igények szerint, illetve a mindennapi használatnak megfelelően.

A transzparens felületek aktív kapcsolatot engednek kialakítani a külső térrel, az épületet körülvevő parkkal. A munkaállomásokat nagy ablakok mellett alakították ki, kilátással a zöld területekre.

A kivitelezés további kihívása volt az újonnan épített és a régi bontott nyers felületek találkozása.

A kivitelező a gépészeti és villamoshálózat kialakítása mellett szárazépítészeti és festési, meleg- és hidegburkolási, továbbá bútorasztalos, lakatos- és üvegesmunkákat végzett el. A teljes iroda (pince, földszint, emelet) fagyapot álmennyezeti takarást kapott.

Az építész iroda új székhelyét idén májusban vette birtokba.

Galéria

Mi épül?EBH INVESTfit-outbelső építészetirodairodafelújításBántái + Hartvig Építész Iroda

Hírlevél

Hirdetés