2024.04.18, Csütörtök
A széles közönség számára is átadták Nyíregyháza új uszodáját
Fotó: Eissmann Nyíregyházi Városi Uszoda/Facebook

A széles közönség számára is átadták Nyíregyháza új uszodáját

MTI

2021.06.03. 14:30 - Kalácska-Nagy Nóra

Az Eissmann Városi Uszoda néven üzemelő sportlétesítmény rendelkezik egy ötven méteres és egy huszonöt méteres medencével.

Hirdetés

Átadták a hárommilliárd forintból felépített új városi uszodát szerdán Nyíregyházán. A létesítmény a KEVIÉP Építőipari és Kereskedelmi Kft. munkájával készült el. Az Aqua Sportegyesület vízilabda TAO-os pályázatának köszönhetően épülhetett meg az uszoda hetven százalékban, a beruházás 30 százalékát pedig állami forrás fedezte.

A nagyközönség számára csütörtöktől látogatható, Eissmann Városi Uszoda névén üzemelő sportlétesítmény rendelkezik

  • egy ötven méteres, tíz pályás és 220 centiméter mély nagymedencével
  • és egy huszonöt méteres medencével.

Ez utóbbi a rövidpályás felkészülést és az úszásoktatást teszi lehetővé, de versenyeket egyaránt rendezhetnek benne. A több mint 4300 négyzetméter nettó alapterületű sportlétesítményben helyet kaptak

  • a bírói, edzői, sportolói és közönségöltözők,
  • a hozzájuk tartozó vizesblokkok és a versenyiroda,
  • valamint egy 250 férőhelyes lelátó.

A már korábban elkészült, de a koronavírus-járvány miatt eddig csak az úszók és az edzők által használt új uszodát mostantól mindenki használhatja, belvárosi fekvése miatt könnyen elérhető lesz bárki számára. A koronavírus-járvány ideje alatt az épületet napelemekkel szerelték fel.

 

Régóta vártak rá a helyiek

Az eseményen Szabó Tünde sportért felelős államtitkár arról beszélt,

az uszodában kisgyermekek tanulhatnak meg úszni, az utánpótláskorosztály készülhet a versenyekre, valamint a versenysportolók egyaránt használhatják a felkészülésükhöz a szükséges modern infrastruktúrával felszerelt épületet.

Az úszószövetség által elindított Minden gyermek tanuljon meg úszni!, illetve az Úszó Nemzet programokat egészíti ki és erősíti a kabinet uszodafejlesztési programja, amely ténylegesen kiszolgálja a vizes sportágakat, többek között a vízilabdát, a szinkronúszást és az úszást - fogalmazott a tárcavezető.

Kovács Ferenc polgármester elmondta, a helyiek számára az uszoda önmagán túlmutató jelentőséggel bír, a kormányzati, önkormányzati, sportági és egyesületi összefogással megvalósult fejlesztést régóta ígérgették, de így is harminc éve vártak rá a nyíregyháziak.

Mi épül?NyíregyházaKEVIÉP Építőipari és Kereskedelmi Kft.uszodaépítés

Hírlevél

Hirdetés