2024.04.16, Kedd
Birtokba vehetik a veszprémiek az új sportuszodát - fotók
Fotók: magyarepitok.hu/Bernát Benjámin

Birtokba vehetik a veszprémiek az új sportuszodát - fotók

magyarepitok.hu, veol.hu, mti

2021.06.21. 13:04 - Szabó Ákos

A megyeszékhelyen a VEMÉV-SZER és a Laterex konzorciuma alakította ki a mintegy tízezer négyzetméteres alapterületű új létesítményt.

Hirdetés

Nagyszabású beruházás ért véget Veszprémben: a város keleti határán, az OBI és a Tesco áruház melletti területen elkészült a város új sportuszodája. A mintegy 10 milliárd forintos projekt átadóját és sajtóbejárását délelőtt tartották meg, az eseményen fotósunk is készített képeket.

Az ünnepélyes átadón részt vett Porga Gyula polgármester, Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Rasovszky Kristóf világbajnok és kétszeres Európa-bajnok versenyúszó, Dr. Medvigy Mihály, a BMSK Beruházási Ügynökség Zrt. igazgatója, valamint Kovács Norbert, a Nemzeti Sportközpontok főigazgatója.

 

Fotók: Bernát Benjűmin/magyarepitok.hu

 

Szabó Tünde kiemelte: a vizes sportágak a magyar sporttörténelem legsikeresebbjei közé tartoznak. Hozzátette: 

az úszás, mint az egyik legegészségesebb mozgásforma, helyet követel magának a gyermekek mindennapos testnevelésében is.

Szavai szerint éppen ezért kaptak külön hangsúlyt az uszodaépítések, köztük a veszprémi létesítmény, mely akár nemzetközi események megrendezésére is alkalmas.

 

A sportolók és a városlakók is jól járnak

Porga Gyula polgármester emlékeztetett: konzultáción kérdezték meg a veszprémieket, szeretnének-e új uszodát, és arról is, hogy hol épüljön meg a létesítmény. Rámutatott, hogy a város élen jár a sportinfrastruktúra megújításában, ami hármas célt szolgál: egyszerre felel meg az élsport, az utánpótlás és a tömegsport igényeinek is.

Ovádi Péter azt hangsúlyozta, hogy az uszoda az egész térség számára épült. Rasovszky Kristóf pediogreményét fejezte ki, hogy az új uszodában egyre többen ragadják majd meg a sportolási lehetőséget.

 

 

A dunántúli térségben számos jó referenciával bíró VEMÉV-SZER Kft. és a szintén magasan jegyzett Laterex Építő Zrt.. konzorciuma által felépített új veszprémi sport- ás szabadidőközpontban összesen öt medence, köztük

  • egy 50x25 méteres tízpályás versenymedence,
  • egy 25x12,5 méteres, úgynevezett bemelegítő vagy edzőmedence,
  • valamint egy változó vízmélységű tanmedence is helyett kapott.

Az új sportuszoda acélszerkezetének gyártásában a KÉSZ Ipari Gyártó Kft.- Weinberg'93 Építő Kft. konzorcium is aktív szerepet vállalt alvállalkozóként.

 

 

Külön parkoló is épült az uszodához

A versenymedencéhez 720 férőhelyes lelátó is tartozik, és külön öltözőket alakítottak ki a lakosság, illetve a sportolók számára. Az 5538 négyzetméter alapterületű, pincével és tetőtérrel együtt négyszintes létesítmény hasznos alapterülete közel 10 600 négyzetméter, és az uszoda mellett mintegy 120 férőhelyes parkoló is épült.

 

 

A komplexumban létesült még ezen kívül egy jól felszerelt wellness-részleg is, melyben helyet kapott többek között:

  • egy 24 fős pezsgőmedence,
  • egy 20 fős panoráma szauna,
  • egy gőzkabin,
  • egy jacuzzi,
  • valamint infraszauna hidegvizes merülőmedencével.

 

Galéria

Mi épül?VEMÉV-SZER Kft.LATEREX Építő Zrt.VeszprémuszodaépítéssportberuházásokszabadidőWeinberg '93 Építő Kft.

Hírlevél

Hirdetés