2024.03.28, Csütörtök
Nyáron elkezdődik a fővárosi Blaha Lujza tér felújítása
illusztráció - budapestkornyeke.hu

Nyáron elkezdődik a fővárosi Blaha Lujza tér felújítása

magyarepitok.hu

2021.06.08. 09:29 - Kolinek Nóra

A beruházásnak köszönhetően nemcsak a tér felszíne, hanem az aluljáró felső födémszigetelése és a fölötte lévő útpálya is megújul.

Hirdetés

Év elején már beszámoltunk arról, hogy idén elkezdődik a fővárosi Blaha Lujza tér felújítása. A beruházó Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfői közleménye szerint a társaság aláírta a vállalkozási szerződést a közbeszerzési eljárás nyertesével, a Strabag-csoporthoz tartozó STR Mély- és Magasépítő Kft.-vel, így még a nyáron elkezdődhet a munka Budapest ikonikus terén.

A projekt keretében nemcsak a tér felszínének átépítése történik meg, de a térhez kapcsolódó főutak és járdák érintett szakaszainak átépítése is.

Vakvezető taktilis sávokat alakítanak ki, korszerű közművezetékeket fektetnek le, illetve az aluljáró kívülről történő födémszigetelése és a fölötte lévő útpálya burkolata is megújul.

A beruházás legfőbb célja, hogy egy igényes karakterű köztér jöjjön létre, amely egyszerre betölti csomóponti szerepét, és találkozóhellyé is válik, illetve a tér minden használójának, köztük az átutazóknak is kellemes, zöld környezetet biztosít.

 

Fotó: BKK

 

Decemberben már részműszaki átadásokra is sor kerülhet

A szerződéskötésnek köszönhetően elkezdődhet a tényleges munkák előkészítése, és a nyertes kivitelező várhatóan július elején átveszi a munkaterületet.

A helyszíni kiviteli munkák megkezdéséről és a közösségi közlekedést érintő változásokról a BKK folyamatosan tájékoztatást ad.

A felújítás bruttó 3.468.131.000 Ft összegű forrását a fővárosi önkormányzat és a kormány biztosítja. A forrás kormány által biztosított részét, 1milliárd forintot csak 2021 végéig lehet felhasználni, így várhatóan 2021 decemberében részműszaki átadásokra kerülhet sor. A teljes felújítás várhatóan másfél évet vesz igénybe.

Mi épül?StrabagBudapestBlaha Lujza térBKKfőváros

Hírlevél

Hirdetés