2024.03.19, Kedd
Tudásközpont épülhet a volt szekszárdi laktanya helyén
Látványtervek: Liebhauser János/Facebook

Tudásközpont épülhet a volt szekszárdi laktanya helyén

magyarepitok.hu, szekszard.hu

2021.06.24. 07:54 - Kalácska-Nagy Nóra

A teljeskörűen akadálymentesített, többfunkciós, „L” alakú építmény kialakítását, melynek központi aulájából mind a felnőtt könyvtár, mind a levéltár funkció elérhető, a ZÁÉV végezheti el.

Hirdetés

A BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. beruházásában és a ZÁÉV Építőipari Zrt. kivitelezésében interaktív könyvtár és levéltár épülhet a Tolna megyei városban – derült ki az európai uniós közbeszerzési adatokból.

Az Illyés Gyula Megyei Könyvtár és a Magyar Nemzeti Levéltár Tolna Megyei Levéltára közös épületben történő elhelyezése révén olyan új, szolgáltató szemléletű tudásközpont jön létre a volt szekszárdi laktanya helyén, amely meg tud felelni a könyvtári és levéltári feladatellátás 21. századi követelményeinek – olvasható Szekszárd város honlapján. Az épület engedélyes és kiviteli terveit az Építész Alkotóműhely Kft. készítette.

Látványtervek: Liebhauser János/Facebook

Rendezvényterem és kávéház várja a látogatókat

A nyertes pályázó feladata lesz egy olyan teljeskörűen akadálymentesített, többfunkciós, „L” alakú közhasználatú építmény kialakítása, melynek központi aulájából mind a felnőtt könyvtár, mind a levéltár funkció elérhető. Az aulához kapcsolódik majd

  • ruhatár,
  • kávéház,
  • szociális blokk,
  • egy legalább 200 főt befogadni képes rendezvényterem,
  • illetve a gyermek könyvtárat is innen lehet megközelíteni.

Elhelyeznek egy 778 négyzetméter alapterületű, kétszintes tömörraktárat, amelyet beépített síneken és elektronikusan mozgatható irattári tároló állványrendszerrel látnak el, összesen 2923 polcfolyóméter tárolási kapacitással.

62 felszíni parkolót és 30 kerékpár tárolót alakítanak ki

Az I. emeleten közösségi teret, előadó és oktató termeket, felnőtt könyvtárat, irodákat és kiszolgáló helyiségeiket helyezik el. A II. emeletre felnőtt könyvtár, irodák és kiszolgáló helyiségeik kerülnek.

Az épületben emellett négy felvonót is elhelyeznek. Az intézmény környezetében szolgáltatások és rendezvények kitelepülésére alkalmas zöldterületet, parkot alakítanak ki, a környezetrendezés során 5200 négyzetméter zöldfelület létesül. Az ingatlanon 62 felszíni parkolót és 30 kerékpár tárolót helyeznek el. A tervezett épület bruttó beépített alapterülete 3551 négyzetméter. Továbbá az épület tetőfelületére 3×152 darab napelem panelt is terveznek összesen 150 kWp teljesítménnyel.

Galéria

Mi épül?ZÁÉV Építőipari Zrt.SzekszárdkönyvtárBeruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK)Építész Alkotóműhely Kft.

Hírlevél

Hirdetés