2024.07.20, Szombat
Így épül a különleges ívű pécsi vásárcsarnok

Így épül a különleges ívű pécsi vásárcsarnok

magyarepitok.hu

2021.07.27. 15:00 - Kalácska-Nagy Nóra

Lezárult a közelmúlt legkülönlegesebb munkafolyamata, már folyik az üvegfalak tartóinak beszerelése a B Build & Trade Kft. munkájával.

Hirdetés

Márciusban még javában zajlott a pécsi vásárcsarnok szerkezetépítése, amely a Gettoplan-Bluepan konzorcium tervei alapján és a B Build & Trade Kft. kivitelezésével épül fel. Munkájukkal egy modern és világos, a vevők és az árusok számára is jól áttekinthető vásárcsarnok készül el. 

Mint ismert, a beruházás részeként egy 5600 négyzetméter alapterületű vásárcsarnok valósul meg Pécs belvárosában, a jelenlegi vásárcsarnoktól délre, amely magában foglalja

  • a fedett vásártereket,
  • az üzleteket,
  • a szolgáltató és kiszolgáló egységeket,
  • valamint az üzletekhez tartozó hűtőházat is.

Kívül-belül folyik a munka

Turnár Árpád, a B Build főmérnöke lapunknak elmondta, mostanra elkészült a teljes szerkezetépítés, beleértve az íves monolit vasbeton szerkezeteket is. Jelenleg az épületen belül és kívül is dolgoznak. A belső munkák során az elektromos és gépészeti alapszereléseket végzik, illetve zajlik a szárazépítés, valamint megkezdődött az üvegfalak tartóinak beszerelése is.

Ami a külső munkákat illeti: már folyik a közmű- és csatornaépítés, valamint az Ipar úton a körforgalom építése szintén jó ütemben halad. Következő lépésként az üvegfalak beszerelését végzik el, majd sor kerül a homlokzati hőszigetelésre, valamint a belsőépítészeti munkákra és a belső parkoló építésére.

Az áremelkedés nagy kihívást jelent

A főmérnök szerint a közelmúlt legkülönlegesebb munkafolyamata

az utolsó íves vasbetonszerkezet íves zsalujának kiemelése volt, amely egy hosszú, fél éves időszakot zárt le, és amely mérföldkövet jelentett az épület kivitelezésében.

Turnár Árpád hozzátette, az építőiparban jelentkező drasztikus építőanyag áremelkedés komoly problémát okoz a kivitelező cég számára.

 

Galéria

Mi épül?B Build and Trade Kft.Pécsvásárcsarnok

Hírlevél

Hirdetés