2024.03.28, Csütörtök
Már zajlik az új pécsi vásárcsarnok szerkezetépítése
Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Már zajlik az új pécsi vásárcsarnok szerkezetépítése

magyarepitok.hu

2021.03.27. 09:00 - Kalácska-Nagy Nóra

A legérdekesebb része az épületnek a B Build & Trade által kialakított monolit ívtartókból álló főhajó építése.

Hirdetés

Legutóbb tavaly szeptemberben számolt be lapunk az új pécsi vásárcsarnok építéséről. A Gettoplan-Bluepan konzorcium tervei alapján és a B Build & Trade Kft. kivitelezésével egy modern és világos, a vevők és az árusok számára is jól áttekinthető vásárcsarnok épül.

A beruházás részeként egy 5600 négyzetméter alapterületű vásárcsarnok valósul meg Pécs belvárosában, a jelenlegi vásárcsarnoktól délre, amely magában foglalja

  • a fedett vásártereket,
  • az üzleteket,
  • a szolgáltató és kiszolgáló egységeket,
  • valamint az üzletekhez tartozó hűtőházat is.
Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Csúszás nélkül zajlanak a munkálatok

A kivitelezés jelenlegi szakaszáról Turnár Árpád, a B Build főmérnöke tájékoztatta lapunkat, aki elmondta, a munkák a tervezett ütemben zajlanak, csúszás nem nehezíti a feladat végzést.

„Már a szerkezetépítés zajlik, ezen belül a nagy fesztávolságú, íves monolit vasbeton falak építését, falazást, valamint az acél épületszerkezeti elemek szerelését végezzük.”

A folytatásról a főmérnök hozzátette, a szerkezetépítést követően kezdődnek a technológiai szerelések, valamint az épület hő- és vízszigetelése.

Különlegesen kialakított főhajó fogadja az árusokat

A pécsi építmény összetettségét jelzi, hogy előregyártott, monolit és szerelt épületszerkezeteket is használnak, ezek kapcsolatainak terv szerinti kialakítása kihívást jelent az építőknek, így a teljes munka nagy koncentrációt és odafigyelést igényel.

A legérdekesebb része az épületnek a fent említett, monolit ívtartókból álló főhajó építése. Ebben a főhajóban a kistermelői asztalos árusítótér kerül majd kialakításra.”

A pécsiek számára az új vásárcsarnok elkészülése kiemelten fontos, hiszen ezzel a beruházással lehetőségük nyílik egy modern, 21. századi igényeket kielégítő környezetben vásárlásokat bonyolítani. Az átadásra várhatóan 2022. január végén kerül sor.

Galéria

Mi épül?B Build and Trade Kft.Pécsvásárcsarnok

Hírlevél

Hirdetés