2024.04.25, Csütörtök
Leromlott napközis táborból születik sportpark Zalaegerszeg déli kapujában
Korábbi fotó - Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Leromlott napközis táborból születik sportpark Zalaegerszeg déli kapujában

magyarepitok.hu

2021.07.07. 08:01 - Hegedűs Gergely

a korábbi épületek elbontása után egy modern szabadidőparkot épít ki a Szabadics - épületekkel, utakkal és különféle sportpályákkal, illetve játszóterekkel.

Hirdetés

Kedden Zalaegerszegen sajtóbejárást tartottak a komplex turisztikai fejlesztést kapó Alsóerdőn. Az új sport- és élménypark építését a Szabadics Építőipari Zrt. kivitelezi.

A keddi eseményen részt vett Balaicz Zoltán polgármester; Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, valamint Gecse Péter és Bali Zoltán alpolgármesterek. Vígh László közösségi bejegyzéséből kiderült, a projekt a terveknek megfelelően alakul: „Az építkezés jó ütemben halad, és biztosan át tudjuk adni határidőre a Zalaegerszegieknek és a térségnek” – fogalmazott a képviselő.


A parkhoz vezető kerékpárút is megújul

A beruházásban a korábban leromlott állapotú napközis tábor alakítják át a Zalaegerszeg déli kapujaként is ismert Alsóerdőben. A névadó erdő közvetlen környezetében a korábbi épületek elbontása után egy modern szabadidőparkot építenek ki, épületekkel, utakkal és különféle sportpályákkal, illetve játszóterekkel.

A tavaly június óta tartó fejlesztésben a terület megközelítését szolgáló közlekedési kapcsolatok is megvalósulnak. A várost és a sport- és élményparkot összekötő kerékpárutat felújítják, amely új világítást fog kapni.

Fotó: Vígh László Facebook-oldala


A sípályához négysoros lelátó is épül

Az új központi épület kétszintes lesz, összesen 670 négyzetméteres alapterülettel, és kialakítanak egy sí- és kalandparképületet is. A műanyagborítású sípálya összesen 1500 négyzetméteres lesz. Itt átadnak majd még egy négysoros, 40 méter hosszú lelátót is.

Fotó: Vígh László Facebook-oldala

Mindezek mellett az alábbi elemek biztosítanak teret a szabadidős tevékenységekhez:

  • kosárlabdapálya,
  • multifunkcionális sportpálya,
  • futópálya és kerékpárpálya,
  • kalandpark és KRESZ-park,
  • továbbá street workout és senior játszótér valamint kisgyermek játszótér.
Mi épül?Szabadics Zrt.Zalaegerszegsportberuházásokkalandpark

Hírlevél

Hirdetés