2024.03.19, Kedd
Így újulhat meg a záhonyi határátkelő
MTI/Balázs Attila

Így újulhat meg a záhonyi határátkelő

TED/magyarepitok.hu

2021.09.13. 19:30 - Bíró Beáta

A korszerűsítés célja, hogy gyorsabb legyen az áthaladás és modernebb körülmények fogadják az átkelőket a magyar-ukrán határon.

Hirdetés

Keresi a záhonyi határátkelő fejlesztésének műszaki tervezőjét az Országos Rendőr-főkapitányság. Az erről szóló felhívás a napokban jelent meg a közbeszerzési értesítőben. A kiírás szerint a magyar-ukrán határátkelő teljes rekonstrukcióra szorul, mert a megnövekedett forgalom miatt erősen amortizálódott az infrastruktúrája.

A cél nemcsak az, hogy növeljék a kapacitást - vagyis gyorsabban lehessen átjutni - hanem, hogy emelkedjen a színvonal és javuljanak a szolgálatot teljesítő határrendészeti és pénzügyi dolgozók munkakörülményei is.

 

A beruházás helyszíne

A projektet úgy kell előkészíteni, hogy tartalmazza

  • a határátkelőhely épületeinek és létesítményeinek megújítását
  • az utasforgalmi és szolgálati terek fejlesztését, átépítését
  • a gyalogos és autós útvonalak rendezését
  • valamint az ezekhez kapcsolódó infrastruktúra fejlesztését (pl. energiaellátó rendszerek, térvilágítás, utastájékoztatás, stb.)

 

2025-ben készülhet el

A projektben hatezer négyzetméternyi új épületet adnának át. A pályázóknak teljes körű tervezői dokumentációt kell benyújtaniuk – beleértve az építészeti, építményvillamossági és épületgépészeti feladatokat is.  

A kiírás három részből áll:

  • a fejlesztését előkészítő tervezői feladatokból
  • a tervellenőri feladatokból
  • valamint a műszaki ellenőri feladatokból.

A műszaki tervezést úgy kell elkészíteni, hogy igazodjanak Záhony településképvédelmi rendeletéhez. A határátkelőhely fejlesztések befejezésének tervezett határideje: 2025. december 31.

Mi épül?határátkelőmagasépítésZáhonytervpályázat

Hírlevél

Hirdetés