2024.03.19, Kedd
Több mint tíz évig betonvázként állt, mostantól superior szállodaként üzemel
Fotó: Market Zrt./Facebook

Több mint tíz évig betonvázként állt, mostantól superior szállodaként üzemel

mti, magyarepitok.hu

2021.09.20. 13:11 - Hegedűs Gergely

A Market által kivitelezett négycsillagos hotelben 149 szoba található, a szomszédos Hotel Portobelloban 90 szoba van, a két helyszínen évente 125 ezer vendégéjszakával számolnak.

Hirdetés

A Grand Hotel Esztergom elkészülésével és a szemközti Hotel Portobello felújításával 12 milliárd forintos szállodafejlesztés valósult meg, amely 150 új munkahelyet teremtett - derült ki  a Grand Hotel Esztergom hétfői sajtóbemutatóján.

Ahogy azt júliusi cikkünkben is jeleztük, a wellness- és rekreációs részekkel kibővült Grand Hotel Esztergom projektje a Market Építő Zrt. kivitelezésével valósult meg. Ennek során 2019-ben a Market egy félbehagyott építkezést vett át, szerkezetkész állapotban levő épülettel, hogy megtervezze és befejezze a kivitelezést. 2021 júniusában elkészült a nyolcszintes, négycsillagos superior szálloda, amely három szint mélygarázst, egy földszintet és négy emeletet foglal magába.

Fotó: Market Zrt./Facebook


Évente 125 ezer vendégéjszakával számolnak

A most lezajlott sajtóeseményen a létesítmény befektetője, egyben a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója, Hernádi Zsolt elmondta, a Grand Hotel létrehozása 9,2 milliárd forintba került, ehhez 3,2 milliárd forint támogatást biztosított a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). A négycsillagos hotelben 149 szoba található, a Hotel Portobelloban 90 szoba van, a két helyszínen évente 125 ezer vendégéjszakával számolnak.   

A létesítményt két év alatt építették fel Esztergom belvárosában egy több mint tíz évig betonvázként álló, félbemaradt szálloda helyén

- ismertette a városban lakó Hernádi Zsolt, akit több éve Esztergom díszpolgári címével tüntettek ki.

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) általános vezérigazgató-helyettese derűlátóan nyilatkozott. Szavai szerint a turizmus jó nyarat zárt:

júniusban 66, júliusban 22, augusztusban pedig 16 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma az előző év hasonló időszakához képest.

A szeptemberben már eltöltött és lefoglalt éjszakák száma alapján mondható, hogy ősszel is folytatódik a pozitív tendencia, a külföldi vendégéjszakák csaknem négyszeresére emelkednek.

A turizmus mint húzóágazat

Kiemelte: mivel Esztergomba a nyáron a korábbi időszaknál 60 százaléknál több vendég érkezett, céljuk, hogy a turizmus újra a gazdaság egyik húzóágazata legyen. A 2019-es úgynevezett „bezzeg év” (amikor a turisták túlnyomóan nagy része külföldről érkezett – a szerk.) számai várhatóan 2022-re érhetők el újra.

Felsch Tamás, a szállodát üzemeltető Continental Group ügyvezetője szerint a két szálloda piacra lépésével egy hiánypótló kínálat jelent meg. Egyrészt több száz fős konferenciák is megrendezhetők a komplexumban, másrészt családi kikapcsolódásra is alkalmasak.  

 

Galéria

Mi épül?Market Építő Zrt.Esztergomszállodaberuházás

Hírlevél

Hirdetés