2024.07.15, Hétfő
Félbehagyott vasbetonvázból épített páratlan adottságú szállodát a Market
Fotók: Market Zrt.

Félbehagyott vasbetonvázból épített páratlan adottságú szállodát a Market

magyarepitok.hu

2021.07.08. 11:13 - Hegedűs Gergely

Az egyedi kialakításból adódóan az esztergomi hotelben nincs két egyforma helyiség.

Hirdetés

Jövő hónapban már birtokba vehetik a wellness- és rekreációs részekkel kibővült Grand Hotel Esztergomot a látogatók, a szobák a többi helyiség pedig már ez idő alatt is folyamatosan üzemel - derült ki a kivitelező Market Építő Zrt. közleményéből.

Fotók: Market Zrt.


A város központjában, a Prímás-szigeten épült meg az impozáns hotel

Az összegzés részletesen beszámol a 2019 szeptember végén elkezdett projektről. A Market Építő Zrt. egy félbehagyott építkezést vett át, szerkezetkész állapotban levő épülettel, hogy megtervezze és befejezze a kivitelezést.

Szűk két évvel később, 2021 júniusában elkészült a nyolcszintes, négycsillagos superior szálloda, amely három szint mélygarázst, egy földszintet és négy emeletet foglal magába.

A beruházó Solva Property Ingatlanfejlesztő és Hasznosító Kft. a város központjában, a Mária Valéria-hídra felvezető Táncsics utcában, a Prímás-szigeten építtette meg az impozáns szállodát. Az épületet a Continental Group üzemelteti és tanácsadóként részt vett az eddigi folyamatokban.

Komárom-Esztergom megye új, közel 30 ezer négyzetméter alapterületű szálláshelyén a lakosztályokkal együtt összesen 149 szobát, több nagyméretű konferenciatermet, számos szekciótermet, egy teraszos éttermet és számos lakosztályt alakítottak ki. 

Az első három emeleten standard szobák, a negyedik emeleten pedig a 26-60 négyzetméteres lakosztályok kaptak helyet. Az épületben létesülő wellness-részleg és rekreációs rész a nyár folyamán készül el teljeskörűen, és szeptembertől vehető birtokba.


Közel 100 kilométernyi kábel épült be a szállodába

A kivitelezés során a Market Építő Zrt. mintegy 2500 négyzetméternyi üveghomlokzatot épített be és több mint 20 000 négyzetméternyi gipszkartonfalat készített el a szállodában. Ezen kívül az épületben csaknem 31 000 négyzetméternyi festés és tapétázás valósult meg, valamint több mint 93 000 méter elektromos kábelt épített be, ami olyan hosszúságot jelent, mintha közúton megtennénk az Esztergom-Hatvan távolságot.

A projekt keretében hozzávetőlegesen 15 000 díszcserje és fa telepítése történt meg a szállodához tartozó területen. A kivitelezésben összesen mintegy 550 fő vett részt.


Egy 12 éve tervezett szállodát fejezett be a Market

A szálloda megvalósítása során a Market számára kihívást jelentett, hogy

a kivitelezés megkezdésekor egy hosszú évek óta használaton kívül álló, üres vasbeton vázat kellett statikailag megerősíteni, valamint ki kellett alakítani a szobák és különféle helyiségek akusztikai megfelelőségét is.

Kihívásként volt jelen a munkafolyamatok során az is, hogy a 12 éve tervezett és félbehagyott szálloda esetében igazodni kellett az azóta megváltozott hatósági előírásokhoz is, valamint a régi szabványokat az új követelményekbe áthelyezni.

A szálloda különlegességét adja az egyedi, „hullámos” kialakítás, ebből adódóan pedig nincs az épületben két egyforma helyiség. Kiss István, a Market Építő Zrt. projektért felelős műszaki igazgatója a szálloda befejezése kapcsán elmondta: „Örömünkre szolgál, hogy a Market fejezhette be ezt az egyedi kialakítású, páratlan természeti és környezeti adottságok között fekvő szállodát, és bízunk benne, hogy a vendégek számára is nagy megelégedéssel szolgál majd.”

Galéria

Mi épül?EsztergomszállodaberuházásMarket Építő Zrt.Solva Property Ingatlanfejlesztő és Hasznosító Kft.

Hírlevél

Hirdetés