2024.03.28, Csütörtök
Elkészült a pasaréti ferences templom, a plébániaépület és az új közösségi ház
Fotók: MTI

Elkészült a pasaréti ferences templom, a plébániaépület és az új közösségi ház

magyarepitok.hu, MTI

2021.10.25. 15:02 - Gyöngyösi Klaudia

A Laterex kivitelezésében egy új közösségi házat is kaptak a katolikus hívek, amelyben helyet kapott egy kápolna, egy játszóhelyiség és több hittanszoba is.

Hirdetés

Átadták a felújított budapesti pasaréti ferences templomot, plébániaépületet és az új közösségi házat – derült ki a vasárnapi átadóünnepségen. Ahogy azt korábban már megírtuk, a kivitelezést a Laterex Építő Zrt. valósította meg.

Fotók: MTI

Az eseményen elhangzott: a II. kerületi pasaréti templomot 1934-ben szentelte fel Serédi Jusztinián bíboros, esztergomi érsek. Az épületet pedig legutóbb az 1980-as években újították fel. Az építkezés a kormány 2,9 milliárd forintos támogatásából valósult meg.

A mostani munkálatok során többek között:

  • restaurálták a templom mellékoltárait és azok üvegablakait,
  • megújult a hangosítást,
  • új villamossági rendszert alakítottak ki,
  • mindemellett megújult a kövezet is.

 

A plébániaépület is megújul a projekt keretein belül

Az újonnan épült, négyszintes, összesen 700 négyzetméteres közösségi ház földszintjén 120 ember befogadására alkalmas terem és gyermekjátszó jött létre. Továbbá az első emeleten kápolnát és edzőtermet, a második szinten három hittantermet és beszélgetőszobát alakítottak ki, az alagsorban pedig az épület kiszolgálóhelyiségei kaptak helyet.

 

Emellett átépítették és kibővítették a plébániaépületet is.

Az épületeket megáldó Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek kiemelte: ahogy épülnek és megnyílnak az új terek, "úgy kell megnyílnia a lelkünknek is".

Elmondta: a közösségi ház lehetőség a közösségi élet fizikai megteremtésére, hogy a hívő emberek ne csak a templomban találkozhassanak egymással.

Mi épül?LATEREX Építő Zrt.BudapestPasaréttemplomfelújítás

Hírlevél

Hirdetés