2024.04.16, Kedd
Lőtérrel és tekepályával tervezik Dombóvár új sportcentrumát
Illusztráció: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Lőtérrel és tekepályával tervezik Dombóvár új sportcentrumát

magyarepitok.hu, TED

2021.11.03. 13:00 - Kolinek Nóra

A komplexum kosárlabda csarnoka NB II-es versenyek lebonyolítására is alkalmas lesz. 

Hirdetés

Korábban már írtunk arról, hogy keresik a Dombóvári Szabadidő-, és Sportcentrum tervezőjét. A város önkormányzata az uniós közbeszerzési közlönyben szerdán közzétette a komplexum tervezéséről szóló eljárás nyertesét.

A létesítmény megvalósításához szükséges engedélyes és kiviteli tervek elkészítését a Hajós Építész Iroda Kft. végezheti el. A feladat része továbbá a jelenleg az ingatlanon fennálló épületek bontási tervdokumentációjának elkészítése, valamint a tervezői művezetés is.

A kiírás szerint az épület egyik részében egy NB II-es versenyek lebonyolítására alkalmas kosárlabda pályát alakítanak ki, amelyet két középiskola is használ majd beltéri testnevelési órák megtartására.

A pálya melletti nézőtér 600 főt tud majd fogadni.

 

Lőteret és tekepályát is terveznek

A másik fő épülettömegben uszodát alakítanak ki egy 25 méter hosszú, 6 pályás, illetve egy tanmedencével. Az uszoda babakortól kezdődő úszásoktatásra, szabadidős úszásra, illetve edzések, versenyek megrendezésére is alkalmas lesz. A medencetér mellett 200 fős nézőtér kap helyet.

A fentieken túl a komplexumban helyet kap egy négy pályás tekepálya, az emeleten pedig zárt lőtér, a többi funkciótól vasbeton födémmel és falakkal elválasztva.

A lőteret a dombóvári rendvédelmi szakközépiskola növendékei lőgyakorlatok céljából használhatják.

Az előcsarnokhoz büfé kapcsolódik. A sportkomplexum összes hasznos alapterülete 3839 négyzetméter. A teljes beruházás becsült költsége jelenleg: 3,2 milliárd forint.

Mi épül?DombóvársportberuházásoksportcsarnokTolna megye

Hírlevél

Hirdetés