2024.04.20, Szombat
Új rendezvényközpont és sportkomplexum épül Lakiteleken
Illusztráció: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu, pixabay.hu

Új rendezvényközpont és sportkomplexum épül Lakiteleken

magyarepitok.hu, TED

2021.11.16. 16:43 - Bíró Beáta

Keresi a Népfőiskola Alapítvány a Kárpátia Rendezvényház kivitelezőjét. Az épület - funkcióját tekintve - sportpályát, tornacsarnokot és rendezvényteret is adna a városnak.

Hirdetés

Közel háromezer négyzetméter alapterületen új sportkomplexumot és rendezvényközpontot hoz létre a Népfőiskola Alapítvány Lakiteleken. Már keresik a kivitelezőt. Az erről szóló ajánlattételi felhívás az európai közbeszerzési értesítőben jelent meg.

A két szintes épületben a tornacsarnokon, sportpályán, rendezvénytéren kívül éttermet és szálláshelyeket is kialakítanak. A komplexum funkcióját tekintve tornacsarnok, sportpálya és rendezvénytér is lesz egyben. 

A küzdőteret egy mobilfallal 3 részre lehet majd osztani, így egy időben egyszerre több sportesemény is tartható.

 

Mozgáskorlátozott-barát lesz az épület 

Az egyidejűleg ezer főt befogadó nézőtéren 50 mozgáskorlátozottaknak fenntartott férőhelyet biztosítanak, valamint az épület földszintjén is kialakítanak számukra két csoportos invalid öltözőt, illetve mosdót.

Illusztráció/pixabay.com

 

Ezen kívül még 4 db csoportos öltöző, mosdók és büfé is létesül. 

A játékteret íves acél tetőtartókra szerelt szelemenekre rögzített fémlemez héjazat fedi. Az előcsarnok vendég-és kiszolgáló területei, valamint a raktár szintén vasbeton sávalapokkal készül. Falaik a földszinten és az emeleten kerámia falazóelemekből készített szerkezetek lesznek. A pillérek vasbeton anyagúak, a födémek vasbeton lemezfödém szerkezetek, a lépcsők vasbeton lemezlépcsők. Az előtetők faanyagú tetőszerkezetek, melyek cserépfedést kapnak.

 

A Lakitelek Népfőiskola egyik épülete, a Kölcsey ház

 

A beruházásban megépül továbbá egy élő füves kültéri kézilabda pálya is, melynek bruttó mérete 26x46 méter, a pálya mérete 20x40 méter. A környezetrendezés során a kivitelező mintegy ötezer négyzetméternyi területet füvesít illetve lát el térburkolattal. Ezen túl 55 autónak elegendő parkolót is ki kell alakítania. 

Mi épül?Lakiteleki Népfőiskolasportcsarnokrendezvényterem

Hírlevél

Hirdetés