2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Ünnepélyes átadóval vált a város szerves részévé Tatabányán a város főterét megújító beruházás - galéria
Fotók: Láng Péter/magyarepitok.hu

Ünnepélyes átadóval vált a város szerves részévé Tatabányán a város főterét megújító beruházás - galéria

magyarepitok.hu

2021.11.30. 16:17 - Szabó Ákos

A régi felszíni parkoló helyén elkészült új, több mint kétszer akkora kapacitású mélygarázst, valamint a felette egy új közteret a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. kivitelezésével valósítottak meg.

Hirdetés

Vasárnap este tartották a közeledő karácsonyi szezon alkalmából a hivatalos megnyitó ünnepséget a tatabányai Megyeháza téren. A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. (WHB) a megyeszékhely központjának arculatát frissítő fejlesztésben már korábban elkészült az azt alkotó két elemmel:

  • egyrészről a régi utcai szinten található 125 férőhelyes parkoló helye alatt a kétszintes, 279 férőhelyes mélygarázzsal (mely jelentős mértékben fejleszti a megyeszékhely parkolási lehetőségeit);
  • illetve a mélygarázs felett az új rendezvény- és közösségi térrel, melynek területén zöld szigeteket, utcabútorokat, valamint ivó- és szökőkutakat is elhelyeztek.

 

A képre kattintva galéria nyílik

Nemrég a város a téren állíttatta fel Tatabánya ideiglenes téli jégpályáját és ennek megnyitója kapcsán szervezték meg a vasárnapi rendezvényt, melyen az Országos Musical és Operett Kurzus Társulat adventi műsora mellett ökumenikus adventi gyertyagyújtási ceremóniát is tartottak, valamint Szücsné Posztovics Ilona polgármester mondott beszédet.

 

 

12 ezer négyzetméteres mélygarázs épült

A fejlesztésről lapunk többször is beszámolt már, most az átadóra is fotóriportert küldtünk. Mindemellett Geszler Norbert, a WHB projektigazgatója is tájékoztatta a magyarerepitok.hu-t a fejlesztés részleteiről. Emlékeztett: a 12 ezer négyzetméteres, kétszintes mélygarázs és a modern közterület munkálatai bontási feladatokkal rajtoltak el még 2019 februárjában.

 

 

Hozzátette: mivel a projekt egy kulcsrakész generálkivitelezés volt, a bontás után mélyépítési munkák következtek, melynek menetéről korábban már megtudtuk a vezető szakembertől: a közműkiváltásokat és a víztelenítést a mélyalapozás követte.  "Ennek során egy látványos gépparkkal 5,5 kilométer hosszan cölöpalapot és munkatérelhatárolást végeztünk" – fejtette ki a tavalyi bokrétaünnepségen.

Ezt követték a magasépítési feladatok, majd a szakági és szakipari munkákkal zárta a város központi terének vérfrissítést adó fejlesztést a cég.

 

 

Különösen figyeltek a környező létesítmények biztonságára is

Annak kapcsán, hogy Tatabánya központi részén zajlott le a projekt Geszler Norbert elmondta még: kifejezetten fontos prioritásként kezelték a közvetlenül az építés telekhatáron található, környező létesítmények állagmegóvását. „Mivel a mélygarázs alaplemezszintje a környező épületek legalacsonyabb szintjéhez képest is közel 5 méterrel alacsonyabban található, így a megfelelő technológiájú munkatérhatárolásra komoly figyelmet fordítottunk.” Végezetül a projekt érdekességeként kiemelte a számos íves finombeton díszítőelemet is.

 

 

Galéria

Mi épül?WEST HUNGÁRIA BAU Kft.Tatabányaparkolókmélygarázsközterek

Hírlevél

Hirdetés