2024.04.19, Péntek
Ebben a Pest megyei városban épülhet multifunkcionális sportcsarnok
Képünk illusztráció! - Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Ebben a Pest megyei városban épülhet multifunkcionális sportcsarnok

magyarepitok.hu

2022.01.05. 15:00 - Kalácska-Nagy Nóra

Elsősorban nemzetközi és hazai sportrendezvények megtartására szolgál majd az új épület.

Hirdetés

Százhalombatta városa keresi a kivitelezőt az új városi multifunkciós sportcsarnok építésére – derült ki az európai uniós közbeszerzési értesítőből. Az ajánlatokok benyújtásának határideje február 4.

A nyertes ajánlattevő feladata

a Vasút utcában jelenleg is megtalálható és napi szinten használatos Városi Sportcsarnokot összekötni az új sportlétesítménnyel.

A meglévő épület a későbbiekben az építendő új csarnok bemelegítő-csarnokaként funkcionál majd sporteseményeken. Itt alapvető funkcionális változás nem történik.

 

Látszóbetont is alkalmaznak

A tervek szerint az új csarnok kétszintes, 1297 fő befogadására alkalmas épület lesz, melynek bruttó alapterülete csaknem 3000 négyzetméter.

A létesítmény elsődleges funkciója szerint nemzetközi és hazai sportrendezvények megtartására szolgál, így megfelel a nemzetközi és hazai kézi- és kosárlabda előírásainak.

Az új épület cölöpalapozással készül, a szerkezetét előregyártott vasbeton pillérek és monolit vasbeton falak, valamint előregyártott vasbeton gerendák és monolit vasbeton födémek alkotják. A lelátó szerkezete szintén előregyártott vasbeton szerkezetekből készül. A tetőszerkezet egy része monolit vasbeton födémszerkezetű, a csarnoktér pedig előregyártott vasbeton főtartókra helyezett magasbordás trapézlemezzel készülő szerkezet.

A külső falak látszóbeton felülettel készülnek csakúgy, mint a külső rámpa, a lépcső és az aljzatok. Emellett 47 darab 445 kWp/db monokristályos napelemet is elhelyeznek az épületen.

Mi épül?Százhalombattamulticsarnoksportcsarnok

Hírlevél

Hirdetés