2024.06.17, Hétfő
Zöld közösségi térrel és mélygarázzsal újul meg Veszprém egyeteme
Látványtervek: Pannon Egyetem

Zöld közösségi térrel és mélygarázzsal újul meg Veszprém egyeteme

magyarepitok.hu

2022.02.26. 09:30 - Szabó Ákos

A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. és a VEMÉV-SZER Kft. konzorciuma kétszintes, 200 férőhelyes mélygarázst ad majd át, felette pedig zöld közösségi teret épít.

Hirdetés

Jelentős campusfejlesztési beruházás indul el a Pannon Egyetem veszprémi városközpontban található részein. Az Egyetem utca 10-es szám alatt található korábbi sportpályák és régi parkoló helyén mélygarázs épül a terepbe illeszkedve, a garázs tetején és környezetében pedig szabadidős és zöldterületet terveznek meg és adnak majd át többek között számos sportlétesítménnyel és pavilonnal. Mindemellett az új szabadidőközpont eléréséhez megfelelő belső út és gyalogos járdahálózatot is kialakítják.

Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben elérhető dokumentumok szerint a nyertes pályázatot a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. és a VEMÉV-SZER Kft. konzorciuma tette. A fejlesztés értéke mintegy nettó 6,109 milliárd forint, a beruházást a Pannon Egyetem felügyeli.

 

 

A projekt leírása alapján koncepciójában kapcsolódik a Zöld Város Veszprém fejlesztéshez, melyben egybefüggő sétálóövezet jön létre, több szolgáltatással és szabadidős lehetőséggel kiegészülve, szintén a VEMÉV-SZER kivitelezésében.

 

Folytatódik a város új kulturális negyedének kialakítása

Ebben a szellemiségben készül el a Pannon Egyetem projektjében az 5560 négyzetméteres mélygarázs és a térfelszínen az időszakosan használható közösségi épület, illetve a terület kert- és tájépítészeti rendezése, továbbá a városi infrastruktúrához illeszkedő közlekedési kapcsolatok kialakítása is.

 

 

Az új kültéri 1861 négyzetméteres multifunkcionális sportpálya kosárlabdára, teniszre, röplabdára és streetballra is alkalmas lesz, 170 négyzetméteres szabadtéri lelátó készül a kültéri fitnesz- és sportpark mellett, a teljes terület rendezése során 2257 négyzetméternyi térkőburkolatot alakítanak ki, 14607 négyzetméternyi zöldterületet rendeznek, illetve hoznak létre, továbbá mintegy 14400 négyzetméternyi autós közlekedésre is alkalmas utat építenek. A mélygarázst az Egyetem utca felől lehet majd megközelíteni.

Mi épül?WEST HUNGÁRIA BAU Kft.VEMÉV-SZER Kft.Veszprémoktatási beruházásmélygarázsszabadidőparksportberuházások

Hírlevél

Hirdetés