2024.04.16, Kedd
Egykori péküzem alakul át irodaházzá: épül a BakerStreet - Fotógaléria
magyarepitok.hu

Egykori péküzem alakul át irodaházzá: épül a BakerStreet - Fotógaléria

magyarepitok.hu

2022.03.04. 18:30 - Kalácska-Nagy Nóra

Négyszintes mélygarázs lesz a 17 ezer négyzetméteres irodaház alatt. A mélyépítési munkákkal elkészült a SWIETELSKY.

Hirdetés

A belga Atenor Hungary Kft. építteti a XI. kerületi – egykor péküzemként működő épületegyüttes elbontása után – a nyolc emeletes BakerStreet Irodaházat. A Hengermalom út 18. szám alatti területen a SWIETELSKY Magyarország Kft. dolgozik tavaly május óta.

Ez év elején a leendő irodaháznál a mélyépítési munkálatok elkészültek, melynek során létrejött az épület négyszintes mélygarázsa. Zábrádi Ernő projektvezető tájékoztatta lapunkat a vállalt feladatokról.

 

Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

 

A réselési lavírsík és az ideiglenes talajszegezett, torkrétozott rézsűvédelem kialakítása után a munkatér határoló résfal tervezése és kivitelezése történt meg. A résfal 245 méter kerülettel, két sorban, talajvízszint feletti és alatti ideiglenes talajhorgonyokkal kihorgonyozva készült, a sarkokban ideiglenes acélcsőtámaszok beépítésével.

A nagytömegű földmunkákat igénylő projekt során kialakításra került a csaknem 3000 négyzetméter alapterületű munkagödör.

 

 

A szakemberek természetesen kiépítették a munkatér ideiglenes, majd végleges vízmentesítő rendszerét is. A mélyalapokkal gyámolított monolit vasbeton alaplemez tervezése és kivitelezése, valamint az alaplemezbe kerülő gépészeti vezetékek és földelőhálózat kivitelezése szintén a feladatok részét képezte.

 

 

A monolit vasbeton szerkezet építését ugyancsak a SWIETELSKY Magyarország Kft. végezheti el, melynek várható befejezése 2023. január vége.

 

Galéria

Mi épül?Swietelsky Magyarország Kft.Atenor Groupingatlanfejlesztésiroda

Hírlevél

Hirdetés